11.5 C
Chania
Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου, 2026

Νότης Μαριάς στο Κόκκινο: Άμεση αποπομπή Μουζάλα εδώ και τώρα

Ημερομηνία:

Στην αποπομπή Μουζάλα εδώ και τώρα επέμενε για άλλη μια φορά ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς σε σημερινή του συνέντευξη στο Ρ/Σ στο Κόκκινο.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής είπε ότι είναι απαράδεκτο και πολιτικά καταδικαστέο ένας Έλληνας Υπουργός και εν προκειμένω ο κ. Μουζάλας υπό την επίσημη ιδιότητά του να αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» και να νομιμοποιεί έτσι την αλυτρωτική πολιτική των σκοπιανών. Μάλιστα επισήμανε ότι οι Έλληνες Ευρωβουλευτές δίνουν καθημερινό αγώνα στην Ευρωβουλή προκειμένου στο πλαίσιο  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα Σκόπια να αποκαλούνται FYROM.

Αναφερόμενος στη σημερινή και αυριανή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες ο Νότης Μαριάς παρατήρησε ότι ο κ. Τσίπρας οφείλει να ζητήσει την εφαρμογή της απόφασης για την μετεγκατάσταση των 160.000 προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία καθώς μέχρι σήμερα συνολικά έχουν γίνει μόνο 937 μετεγκαταστάσεις. Ειδικότερα επισήμανε ότι πρέπει αν πιεστεί ο Ολάντ καθώς από τους 30.000 πρόσφυγες που υποτίθεται ότι θα έπαιρνε η Γαλλία κατά τη διαδικασία μετεγκατάστασης είχε δεχθεί μέχρι αρχές Φεβρουαρίου  μόνο 90!!! Ούτε καν ένα τσάρτερ.

Σε σχέση με τη διαδικασία επανεγκατάστασης από την Τουρκία στις χώρες της ΕΕ ο Νότης Μαριάς είπε ότι δεν πρέπει οι ροές στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας να συμψηφιστούν με τις μελλοντικές μετεγκαταστάσεις από Ελλάδα και Ιταλία.

Τέλος ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι  η Ελληνική πλευρά θα πρέπει να επιμείνει στο άνοιγμα και τη λειτουργία του διαδρόμου των Δυτικών Βαλκανίων καθώς πρόκειται για νόμιμο διάδρομο μεταναστευτικών ροών που όχι μόνο συμφωνήθηκε στη  Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου της 25ης Οκτωβρίου 2015 αλλά και επικυρώθηκε εν συνεχεία με την Απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 17ης Δεκεμβρίου 2015.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο

[youtube url=”https://youtu.be/taDywpxpSNI”]

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι έφηβοι χρησιμοποιούν τα AI chatbot όχι -μόνο- γι’ αυτό που νομίζεις

Η πλειονότητα των εφήβων δηλώνει ότι χρησιμοποιεί chatbot τεχνητής νοημοσύνης (AI), με περίπου τρεις...

“Με πυροβόλησαν και με άφησαν πεθαμένο” – Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος για την επίθεση στο Ρέθυμνο

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη βάναυση επίθεση σε βάρος κτηνοτρόφου, που σημειώθηκε...

Η τράπεζα Edmond de Rothschild “παρακολουθεί την κατάσταση” μετά τις αποκαλύψεις για Έπσταϊν

Η τράπεζα Edmond de Rothschild στη Γενεύη, η οποία συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις...

Τέσσερις νεκροί από πυρά της ακτοφυλακής της Κούβας προς αμερικανικό ταχύπλοο

Η ακτοφυλακή της Κούβας πυροβόλησε και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους...