Νότης Μαριάς στο Στρασβούργο: Διμέτωπος αγώνας κατά του νεοναζισμού και του Μνημονίου

Κανένα σχόλιο

Μιλώντας εκ μέρους της Πολιτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών χθες 30/9/2013 στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, ο Κοινοβουλευτικής Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Ηρακλείου και επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ κ. Νότης Μαριάς επισήμανε την αναγκαιότητα λήψης μέτρων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο κατά της εγκληματικής και παράνομης δράσης των φασιστικών και νεοναζιστικών ομάδων καλώντας ταυτόχρονα τους ευρωπαίους συναδέλφους του από τις υπόλοιπες 46 χώρες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης να ενσκύψουν στα κοινωνικά αίτια που οδήγησαν στη γιγάντωση της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι «η ηγεσία της Χρυσής Αυγής συμπεριλαμβανομένων και έξι βουλευτών, μελών του ελληνικού κοινοβουλίου συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που σύμφωνα με την Ελληνική εισαγγελεία έχει διαπράξει ως οργάνωση ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, βίαιες επιθέσεις κλπ».

Κατόπιν αναλύοντας τους λόγους της αύξησης της επιρροής της Χρυσής Αυγής ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι «η Χρυσή Αυγή άρχισε να αυξάνει την πολιτική της επιρροή σε πρώτη φάση λόγω της αδυναμίας της Ελληνικής Πολιτείας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των άλλων διεθνών οργανισμών να δώσουν μια άμεση και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η κύρια όμως αιτία που συνέβαλε στην αλματώδη αύξηση της πολιτικής επιρροής της Χρυσής Αυγής ήταν η αποτυχημένη πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής  που επιβλήθηκε υπό μορφή Μνημονίου στην Ελλάδα από την τρόικα και τους διεθνείς δανειστές της και που οδήγησε στη βίαιη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.

"Sponsored links"

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η Ελλάδα έχει λάβει ήδη τα τρια τελευταία χρόνια δάνεια της τάξης των 210 δις ευρώ που αντιστοιχούν στο 120% του ΑΕΠ της εντούτοις έχει πάνω από 1.500.000 ανέργους, χιλιάδες μαγαζιά έχουν κλείσει και μειώθηκαν δραματικά οι μισθοί και οι συντάξεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε:

«Με βάση λοιπόν την ελληνική εμπειρία σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή θα πρέπει στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης η Συνέλευσή μας να καλέσει τις κυβερνήσεις των κρατών μελών να λάβουν αποφασιστικά μέτρα κατά της εγκληματικής και παράνομης δράσης των φασιστικών και νεοναζιστικών ομάδων που παραβιάζουν συστηματικά με τη δράση τους τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Επιπλέον θα πρέπει να επισημανθεί ότι πολιτικές που επιβάλλουν βίαιη, απότομη και αντικοινωνική δημοσιονομική προσαρμογή και αυστηρή και ακραία λιτότητα οδηγούν σε ακραίες πολιτικές καταστάσεις και συμβάλλουν στην ενίσχυση της πολιτικής επιρροής της άκρας δεξιάς.

Τέλος διεθνείς οργανισμοί όπως είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης θα πρέπει με τη δράση τους να επιβοηθούν τα κράτη μέλη όπως είναι η Ελλάδα που βρίσκεται στα ακρότατα σύνορα της Ευρώπης και είναι εκτεθημένη σε μαζικές ροές παρανόμων μεταναστών».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live