15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ν. Ανδρουλάκης από Χανιά: “Η τουριστική ανάπτυξη όπως έχουμε σήμερα είναι μη βιώσιμη” | Φωτός

Ημερομηνία:

Επίσκεψη στα Χανιά πραγματοποιεί σημερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με περίπατο στην παλιά πόλη με κατάληψη το ζαχαροπλαστείο Τζεδάκη όπου στελέχη του κόμματος αλλά και εκπρόσωποι φορέων συνομίλησαν με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα του τουρισμού επισημαίνοντας ότι “η τουριστική ανάπτυξη όπως έχουμε σήμερα είναι μη βιώσιμη”.

Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης σήμερα στην Κρήτη “οι τουρίστες δεν καταναλώνουν τοπικά προϊόντα όπως το κρασί” τη στιγμή όπου “η Κύπρος με 1/3 λιγότερους τουρίστες σε σχέση με την Κρήτη έχει κέρδος 1/3 περισσότερο στο ΑΕΠ”. Σημείωσε ότι τα κέρδη από την αύξηση του τουρισμού δε μοιράζονται προς όλους τους πολίτες.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε εκτενώς και στο ζήτημα της βραχυχρόνιας μίσθωσης όπου αφού τόνισε ότι δε στέκεται απέναντι  σημείωσε ότι παρουσιάζεται πρόβλημα σε περιοχές με πολύ τουρισμού και μεγάλο αριθμό φοιτητών. Είπε ότι για να αντιμετωπισθει το πρόβλημα πρέπει να δημιουργηθεί μία στρατηγική μέσω φοροαπαλλαγών αλλά και κινήτρων και χρηματοδοτήσεων για ανακατασκευή / αναστήλωση παλιών κτιρίων που μένουν σε αχρηστεία αλλά και για δημιουργία νέων κατοικιών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης στο υψηλό κόστος της ενέργειας. Είπε ότι αν η στρατηγική της χώρας ήταν διαφορετική και ειχε δοθει περισσότερη βαρύτητα στις ΑΠΕ, όχι στο φυσικό αέριο, και στη διατηρηση ενός σημαντικού ποσοστού παραγωγής από λιγνίτη, αυτή τη στιγμή η χώρα και οι πολίτες δε θα αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα.

Είπε επίσης ότι η επόμενη μεγάλη κρίση μετά της ενέργειας θα είναι αυτή του νερού ζητώντας να ληφθούν τώρα μέτρα.

"google ad"

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα νοσοκομεία ειδικά μετά την περίοδο του κορωνοϊου σημειώνοντας την τεράστια σημασία ενδυνάμωσης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης που είναι ο μόνος τρόπος για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

Σημειώνουμε ότι στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με θεσμικούς φορείς της αυτοδιοίκησης:

  • στις 13:00 μετέβη στο Δημαρχείο Χανίων, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη.
  • στις 13:30 μετέβη στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νικόλαο Καλογερή.

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης το βράδυ της ίδιας μέρας στις 20:00, θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία στα Χανιά, στην πλατεία του Βατόλακκου του Δήμου Πλατανιά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ