Ν. Καπραβέλος: ”Δεν είναι ώρα για επιστροφή στη κανονικότητα”

Κανένα σχόλιο

Τη στιγμή που το ΕΣΥ πιέζεται, αλλά αρκετά από τα μέτρα της κυβέρνησης χαλαρώνουν, ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος τονίζει ότι, «δεν είναι ώρα για επιστροφή στην κανονικότητα και σε εφησυχασμούς».

Ο κ. Καπραβέλος μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για την άρση των μέτρων, αλλά και την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Είμαστε σε ύφεση στο σύστημα υγείας, ωστόσο το έργο το έχουμε ξαναδεί. Δεν είναι ώρα για επιστροφή στην κανονικότητα και σε εφησυχασμούς. Δεν ξέρουμε τί θα κάνει η μετάλλαξη «όμικρον» και τι θα προκαλέσει στη συνέχεια. Βλέπουμε ότι στο 3ο και 4ο κύμα, έπρεπε να σταθεροποιήσουμε τους σκληρούς δείκτες και αυτό ήταν δύσκολο», ανέφερε.

"Sponsored links"

Σχετικά με την επιστροφή στην κανονικότητα ανέφερε: «Πέσαμε αυτή τη βδομάδα στα κρούσματα, αλλά η μείωση, δεν είναι τόσο εντυπωσιακή στο μισό και δεν χρειάζεται να είμαστε βιαστικοί. Εμείς στην εντατική, θα είμαστε ήσυχοι εάν δούμε μονοψήφιο αριθμό θανάτων, διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων και τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Αυτό θα γίνει με το να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί. Όταν κατοχυρώσουμε υψηλά ποσοστά ανοσίας, τότε θα μπορέσουμε να δούμε τη συνέχεια».

Ο κ. Καπραβέλος κάνει λόγο, για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων αναφέροντας:

«Το κριτήριο που κάνει ελέγξιμη την πανδημία, ακόμα δεν μπορούμε να το προβλέψουμε. Ο ιός μπορεί να ψάξει τις κατάλληλες συνθήκες, για να επιτεθεί. Πρέπει να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και σε άλλες ομάδες, για παράδειγμα, στους εργαζόμενους της εστίασης. Ήταν λάθος αυτό».

Σχετικά με τον εμβολιασμό, ο διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου τόνισε:

«Όσον αφορά το εμβόλιο Novamax, δεν δικαιολογούμαστε εάν δεν επεκτείνουμε τον εμβολιασμό. Ο εμβολιασμός σε προφυλάσσει και αποτρέπει νέες μολύνσεις απώλειας ζωής. Για το εάν θα το κάνουμε, θα μας ενημερώσει η επιτροπή εμβολιασμών, που συλλέγει όλα τα στοιχεία.

Το πρόγραμμα των εμβολιασμών, πρέπει να ακολουθηθεί με ευλάβεια. Η πανδημία ήταν ανεξέλεγκτη στη χώρα μας, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χαλαρώσαμε και γι΄ αυτό, είχαμε εκτίναξη των κρουσμάτων», κατέληξε ο κ. Καπραβέλος.

newsbomb.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live