Ν. Λυγερός: «Τείχος τώρα στον Πούτιν, γιατί θα ακολουθήσουν επιθέσεις σε άλλες 2-3 χώρες!»

Κανένα σχόλιο

Την πιθανότητα να συρθεί η Ευρώπη ακόμα και σε πόλεμο με τη Ρωσία αν δεν βρεθεί τώρα ο τρόπος να μπει φρένο στα επεκτατικά σχέδια του Βλαντιμίρ Πούτιν, «πριν επιτεθεί σε 2-3 χώρες ακόμα» επισήμανε ο πολιτικός και στρατηγικός αναλυτής κ. Νίκος Λυγερός, μιλώντας στο Radio North 98.

Ο κ. Λυγερός, συνέκρινε την τακτική Πούτιν με την τακτική του Αδόλφου Χίτλερ το 1939 και θυμίζοντας τη φράση του Τσώρτσιλ, ότι «το θέμα δεν είναι πόλεμος ή ειρήνη, αλλά πόλεμος ή ντροπή», σημείωσε: «Το θέμα της Ουκρανίας είναι το πρώτο. Έχουμε ακριβώς το θέμα που είχαμε με τον Χίτλερ, τη Τσεχοσλοβακία, την Αυστρία, κλπ. Όσον τον αφήνουμε να κάνει ό,τι θέλει, τόσο θα το συνεχίζει. Ξέρουμε ήδη ότι υβριδικά η Ρωσία χτυπάει ήδη από τώρα τη Φινλανδία και τη Σουηδία, γι` αυτό οι δύο αυτές χώρες έχουν έρθει πιο κοντά στο ΝΑΤΟ αν και επίσημα θεωρούνται ουδέτερες. Δεν είναι καινούργιο ότι ο Πούτιν θέλει να αναβιώσει την παλιά Σοβιετική Ένωση. Είναι γνωστό.»

Στην παρατήρηση ότι αυτή η λογική οδηγεί στο συμπέρασμα πως όσο ο Πούτιν συνεχίζει, τόσο πλησιάζει η στιγμή που θα υποχρεωθεί η Δύση να αντιδράσει και με μέσα στρατιωτικά και όχι μόνο οικονομικά, ο κ. Λυγερός σημείωσε: «Το ξέρω, και αυτό είναι το θέμα. Πόσο αφήνουμε να πέσει το πρώτο ντόμινο. Γι` αυτό λέω ότι είναι καλύτερα να υψώσουμε από τώρα το τείχος στον Πούτιν, αλλιώς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με επίθεση σε 2-3 χώρες, πριν παρούμε μπρος…

"Sponsored links"

Προς το παρόν η διπλωματία δεν έχει σταματήσει. Αν ο ένας από τους δυο συνεχίζει τις πολεμικές κινήσεις αλλάζει συνεχώς το πεδίο δράσης της διπλωματίας, άρα πρέπει σε κάποια φάση να βάλουμε ένα όριο. Να μπούμε στη σωστή θέση και να παίξουμε το ρόλο μας σε επίπεδο ανθρωπότητας, γιατί για μένα αυτό που συμβαίνει είναι μια βαρβαρότητα εναντίον της ανθρωπότητας. Όταν λέμε ότι στον 21ο αιώνα δεν πρέπει να συμβεί αυτό, εννοούμε ότι με αυτά τα δεδομένα δεν μπορούμε να το δεχθούμε.»

 

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live