Ν. Μαριάς: Αν η Ελλάδα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στα κυριαρχικά της δικαιώματα και την παραμονή στη Σένγκεν, τότε αποχώρηση εδώ και τώρα

Κανένα σχόλιο

Την άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν, προκειμένου να διατηρήσει στο ακέραιο τα κυριαρχικά της δικαιώματα και να μην χρειαστεί να εκχωρήσει τη φύλαξη των συνόρων στη νέα FRONTEX, υποστήριξε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 16 Δεκεμβρίου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Στην αιχμηρή ομιλία του ο Νότης Μαριάς είπε ότι «παρά τις προσπάθειες των πολιτικών φίλων της Κομισιόν στην Ελλάδα, οι μάσκες έπεσαν. Όλοι γνωρίζουν πλέον –συνέχισε- ότι η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή, η νέα FRONTEX, θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στη διαχείριση και στην φύλαξη των Ελληνικών συνόρων. Η νέα FRONTEX θα έχει δικαίωμα μονομερούς επέμβασης σε περιπτώσεις κρίσεων που προκαλούνται από προσφυγικές ροές στα Ελληνοτουρκικά και Ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Η νέα FRONTEX είναι κράτος εν κράτει και θα έχει το δικαίωμα μονομερώς να αποφασίζει επεμβάσεις στο έδαφος των κρατών μελών, άρα και της Ελλάδας, επικουρούμενη είτε από Βαυαρούς, Γερμανούς και Γάλλους Συνοριοφύλακες –όπως ήθελε ο κ. Βέμπερ- είτε από δυνάμεις τρίτων χωρών –όπως η Τουρκία και τα Σκόπια».
Δεδομένης της κατάστασης ο Νότης Μαριάς τόνισε ότι η φτωχοποιημένη από τα μνημόνια Ελλάδα δεν θα πρέπει να δεχτεί υφαρπαγή των κυριαρχικών της δικαιωμάτων από τη νέα FRONTEX και είπε χαρακτηριστικά:

"Sponsored links"

«Αν η Ελλάδα έχει να διαλέξει ανάμεσα στο να εκχωρήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στη φύλαξη των συνόρων της, προκειμένου να παραμείνει στη Σένγκεν, τότε πρέπει να επιλέξει την αποχώρησή της από τη Σένγκεν εδώ και τώρα».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Νότη Μαριά στην Ολομέλεια στο βίντεο που ακολουθεί

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις