Ν. Ρουσσόπουλος δικηγόρος Γηροκομείου Κρήτης: Ο αριθμός των θανάτων είναι χαμηλός σε σύγκριση με τον μέσο όρο

Κανένα σχόλιο

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο δικηγόρος του Οίκου Ευγηρίας, Νίκος Ρουσσόπουλος, ανέφερε ότι το διάστημα των 16 μηνών το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο των καταγγελιών, υπάρχουν καταγεγραμμένοι και στο Ληξιαρχείο Χανίων 24 θάνατοι, αριθμός που είναι χαμηλός σε σύγκριση με τον μέσο όρο.

Λίγη ώρα μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση, ερωτηθείς ο δικηγόρος του γηροκομείου κ. Νικος Ρουσόπουλος,  εάν είναι ακριβές ότι σε τρία χρόνια έχουν πεθάνει στο Γηροκομείο 68 άνθρωποι, απάντησε ότι «στο διάστημα των 18 μηνών που ερευνάται υπάρχουν 24 θάνατοι», ενώ ανέφερε ότι από μελέτες προκύπτει ότι από το 100% των θανάτων σε οίκους ευγηρίας, περίπου τρεις στους τέσσερις πεθαίνουν από ανακοπή καρδιάς και ότι όλοι οι θάνατοι και τα πιστοποιητικά αναφέρουν ως αιτία την ανακοπή καρδιάς, λέγοντας πως αν αυτή οφείλεται σε άλλους λόγους, είναι διαφορετικής τάξης ζήτημα.

Σε ό,τι αφορά την εκταφή που έγινε με εντολή εισαγγελέα, υποστήριξε ότι «όλα είχαν καλώς», πριν πάντως ολοκληρωθεί η έρευνα και βγει το πόρισμα των ειδικών, ενώ συνέδεσε τις καταγγελίες για κακοποίηση φιλοξενούμενου ότι αυτές έγιναν μήνες μετά από τον θάνατο του τρόφιμου και πως οι μάρτυρες που κατέθεσαν κατά του Γηροκομείου, είναι πρώην εργαζόμενου του Γηροκομείου που έχουν απολυθεί.

"Sponsored links"

Πηγή: ANTENNA

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις