24.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Ν. Σαντορινιός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου: Επιτομή του τριγώνου της διαπλοκής η περίπτωση δανειοδότησης του «Κήρυκα Χανίων» συμφερόντων οικογένειας Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σαντορινιός, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, κατήγγειλε τη χορήγηση δανείου 300.000 ευρώ στον Κήρυκα Χανίων, συμφερόντων του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο κ. Σαντορινιός υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «Πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για το πώς δόθηκαν αυτά τα λεφτά στα κόμματα. Καθώς οι τράπεζες έδιναν φρέσκο χρήμα γνωρίζοντας ότι δεν θα αποπληρωθούν ποτέ». Χαρακτηριστικό παράδειγμα – επιτομή του τριγώνου της διαπλοκής, όπως σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  είναι «και η περίπτωση της χρηματοδότησης του Κήρυκα Χανίων, συμφερόντων της οικογένειας Μητσοτάκη».

«Στην συγκεκριμένη περίπτωση παρόλο που το ποσό δεν είναι μεγάλο, αν και με τις προσαυξήσεις το ποσό έχει φτάσει περί τα 650.000 ευρώ, το δάνειο δεν εξυπηρετείτο εδώ και μια δεκαετία και δεν αναζητήθηκε από την τράπεζα παρά μόνο όταν ανακοινώθηκε η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια ΜΜΕ και πολιτικών κομμάτων»

«Η πρακτική που ακολουθούσε τόσα χρόνια το τρίγωνο της διαπλοκής (τράπεζες, πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ) ήταν μέσω των συνεχών αναδιαρθρώσεων τα δάνεια να παρουσιάζονται ως ενημερωμένα», είπε ο κ. Σαντορινιός.

«Με αυτόν τον τρόπο», συμπλήρωσε, «τα κόμματα εξασφάλιζαν τα απαιτούμενα ποσά ώστε να χρηματοδοτούν αντιστοίχως ΜΜΕ, τα οποία με την σειρά τους θα τους στήριζαν». «Το εξοργιστικό στην όλη υπόθεση είναι ότι με βάση τις αναδιαρθρώσεις η ΝΔ θα ικανοποιήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις σε 261 χρόνια, ενώ το ΠΑΣΟΚ σε 630 χρόνια», είπε. Τέλος, ο κ. Σαντορινιός ανακοίνωσε ότι τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα της επιτροπής θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=nT5h0kHUvTY#t=16″]

Το «πόθεν έσχες»

Ο «Νέος Κήρυκας» αποτελούσε τη συνέχεια της ιστορικής εφημερίδας «Κήρυξ», που ίδρυσε το 1901 ο Ελευθέριος Βενιζέλος, και εξέφραζε την οικογένεια Μητσοτάκη. Το τελευταίο φύλλο είχε κυκλοφορήσει την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2005.

Σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών”, το 80% της «Κήρυξ Α.Ε.» ανήκε στον βουλευτή της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη (του έχει μεταβιβαστεί από τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη) και το 20% στον Στέλιο Νικηφοράκη, ο οποίος ήταν διευθυντής της επί 19 χρόνια (1985-2004). Στην τελευταία δήλωση «πόθεν έσχες» ο νυν πρόεδρος της Ν.Δ. δηλώνει ότι είναι κάτοχος μετοχών της συγκεκριμένης εταιρείας.

tvxs.grefsyn.grstokokkino.gr

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μόσχα προειδοποιεί για μοιραία τραγωδία αν οι Δυτικοί υποτιμήσουν την αποφασιστικότητά της

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα...

Σε ποιες περιοχές στα Χανιά απογορεύεται η κολύμβηση

Οι ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κρίνονται ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για...

MyCoast: «Βροχή» καταγγελιών στην πλατφόρμα για τις αυθαιρεσίες σε παραλίες – 150 καταγγελίες στα Χανιά

Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες για παράνομες ξαπλώστρες και όχι μόνο στην πλατφόρμα...