Ν.Τ ΑΔΕΔΥ: Κινητοποιήσεις για την Υγεία και στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Το Σχέδιο Νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που ψηφίζεται την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014, στη Βουλή, βάζει λουκέτο στις μοναδικές Δημόσιες Δομές στον τομέα αυτό που λειτουργούσαν στα πλαίσια του ΕΟΠΥΥ, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα και εξυπηρετούσαν εκατομμύρια εργαζόμενους. Με το σχ. Νόμου, 8.500 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ μπαίνουν σε διαθεσιμότητα με την πλειονότητα από αυτούς να οδηγούνται στην απόλυση.

Η επιλογή αυτή της Κυβέρνησης, έρχεται σε συνέχεια του λουκέτου σε 11 Νοσοκομεία, νέων επιβαρύνσεων στα φάρμακα και τις εξετάσεις και μιας σειράς νέων χαρατσιών στον τομέα της Υγείας. Η μνημονιακή Κυβέρνηση μέσω αυτού του Νομοσχεδίου επιχειρεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών Υγείας, αφού στο μεγάλο επιχειρηματικό ιδιωτικό τομέα υγείας, δίνεται προνομιακός ρόλος στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Η επιλογή αυτή θα εκτινάξει στα ύψη την οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων και θα οδηγήσει σε οικονομική χρεοκοπία τον κλάδο υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Επιπλέον, το Νομοσχέδιο δεν παίρνει κανένα μέτρο προκειμένου πάνω από 3 εκατομμύρια πολίτες που είναι ανασφάλιστοι και αδυνατούν να προσεγγίσουν γιατρούς, φάρμακα και τα Νοσοκομεία, να τύχουν έστω και στοιχειωδών παροχών από το Σύστημα Υγείας.

"Sponsored links"

Στις 22 Μαρτίου απολύονται οι σχολικοί φύλακες, οι καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης, ενώ με το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση που προωθείται για ψήφιση από τη Βουλή, ετοιμάζονται νέες απολύσεις και δημιουργείται ένας μόνιμος μηχανισμός απολύσεων μέσω των δήθεν «αξιολογήσεων» των Δημοσίων Υπαλλήλων και μέσω της κατάργησης δεκάδων Οργανισμών του Δημοσίου.

Φέτος εργάζονται 15.000 λιγότεροι εκπαιδευτικοί στα σχολεία από πέρσι και 25.000 λιγότεροι εργαζόμενοι στο Δημόσιο λόγω των συνταξιοδοτήσεων, με αποτέλεσμα πολλές Υπηρεσίες να υπολειτουργούν ή να κλείνουν, ενώ ετοιμάζονται άλλες 12.500 διαθεσιμότητες-απολύσεις στο Δημόσιο.

Την Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014, συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της ΠΟΕ – ΟΤΑ και των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία και στην Τεχνική Εκπαίδευση για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του Ν.4172/2013, που έθεσε χιλιάδες εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα και τους οδηγεί σε απόλυση, καθώς και των Υπουργικών Αποφάσεων που «αξιολογούν» τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ν. Χανίων  καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν τόσο στην κινητοποίηση στο χώρο του

Νοσοκομείου σήμερα Πέμπτη 6/02/2014 στις 11:00μ.μ.  που διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου

όσο και στο

Συλλαλητήριο  στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς αύριο Παρασκευή 7/02/2014 στις 12:00μ.μ.  που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Χανίων.

Η προάσπιση των Δημόσιων Αγαθών είναι υπόθεση όλων μας.

Ο πρόεδρος: Νεκτάριος Πετράκης

"Sponsored links"

Ο οργ. Γραμματέας: Παντελής Σταυρουλάκης

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις