Ξανά στη Βουλή από τον Ν.Ηγουμενίδη οι κατασχεμένοι λογαριασμοί των σεισμόπληκτων

Κανένα σχόλιο

Νέα ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης για τους λογαριασμούς σεισμόπληκτων του Νομού Ηρακλείου που έχουν παράνομα κατασχεθεί σε συνέχεια της προκλητικής απάντησης που διαβιβάστηκε για το θέμα από τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι σχετικά με υπαρκτές περιπτώσεις κατασχέσεων λογαριασμών σεισμόπληκτων του Δήμου Μινώα Πεδιάδος στους οποίους έχει καταβληθεί η αρωγή, απαντώντας στην υπ’ αριθ.Πρωτ. 2319/16.02.2023 ερώτηση που πριν λίγες μέρες κατατέθηκε από τον Νίκο Ηγουμενίδη – με τη συνυπογραφή και του Χάρη Μαμουλάκη – ο αρμόδιος για τα θέματα συντονισμού για τα θέματα της κρατικής αρωγής Υπουργός επιβεβαίωσε το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και ότι δεν γίνονται κατασχέσεις της αρωγής, αλλά χωρίς να αναφερθεί καθόλου για ποιο λόγο έχουν κατασχεθεί λογαριασμοί σε δικαιούχους της αρωγής στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση του Νίκου Ηγουμενίδη – που συνυπογράφει εκ νέου και ο Χάρης Μαμουλάκης – στην εν λόγω απάντηση αναφέρεται μόνον ο ισχύων νόμος και επιβεβαιώνεται αυτό που είναι ήδη γνωστό, ότι δηλαδή το ποσό της αρωγής δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

"Sponsored links"

“Δεν αναφέρεται ούτε στους λογαριασμούς που παράνομα έχουν κατασχεθεί και ούτε σε ποιες ενέργειες – και αν – έχει προχωρήσει ως οφείλει για την άμεση άρση των λογαριασμών και την αποκατάσταση της αδικίας. Πολύ περισσότερο δεν απαντάται το εύλογο ερώτημα πώς συμβαίνει παράνομα να κατάσχονται λογαριασμοί σε σεισμόπληκτους στους οποίους έχει καταβληθεί η αρωγή;», όπως χαρακτηριστικά τονίζεται.

Μέσα από τη νέα ερώτηση που κατατέθηκε ερωτάται ο κ. Τριαντόπουλος:

Πρώτον, εκτός από την επιβεβαίωση του ισχύοντος νομικού πλαισίου, σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει ο αρμόδιος για τον συντονισμό Υπουργός για να αρθεί η παράνομη κατάσχεση λογαριασμών σε σεισμόπληκτους συμπολίτες μας στο Αρκαλοχώρι;

Δεύτερον, αντί να διαβιβάζει την ερώτηση που έχουν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήδη στο Υπουργείο Οικονομικών και στην Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, όπως επισημαίνει στην απάντηση του, σκοπεύει να αναλάβει ένα πραγματικά συντονιστικό ρόλο ως οφείλει εκ της θέσης του;

Τρίτον, γιατί στην απάντηση του δεν εξηγείται πώς συμβαίνει τελικά να έχουν δεσμευθεί τα ποσά της αρωγής σε συμπολίτες μας ενάντια στο ισχύον νομικό πλαίσιο;

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live