14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ξεκάθαρα υπέρ των εμβολιασμών ο καθηγητής Ιωαννίδης – Ο αριθμός των τεστ και η υπεύθυνη συμπεριφορά των πολιτών οι παράγοντες της επιτυχίας της Κύπρου

Ημερομηνία:

Σε τρεις ουσιαστικούς παράγοντες απόδωσε την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας της Καπάρου με πολύ χαμηλά ποσοστά θανάτων, ο καθηγητής επιδημιολογίας και παθολογίας Γιάννης Ιωαννίδης.

Όπως είπε μιλώντας στο OMEGA ο κ. Ιωαννίδης η επιτυχής προσπάθεια της Κύπρου οφείλεται στα πολλά τεστ, στην αντίληψη του κόσμου ότι πρέπει να συμπεριφέρεται υπεύθυνα αλλά και στο γεγονός ότι η Κύπρος έχει πολύ καλά ποσοστά στους εμβολιασμούς.

Αναλυτικά μιλώντας στο omega και στην εκπομπή ΑΙΧΜΕΣ ο καθηγητής Ιωαννίδης επισήμανε ότι:

Η πανδημία είναι ένα ζωντανό φαινόμενο και ανατροπές συμβαίνουν καθημερινά.  Η Κύπρος ανήκει στις χώρες με τις επιτυχημένες προσπάθειες με πολύ καλές επιδόσεις στην επιδημιολογική επιτήρηση.

Μέχρι τώρα η Κύπρος θα πρέπει να νιώθει πάρα πολύ καλά για το τι έχει πετύχει.

Το κρίσιμο χαρακτηριστικό της επιτυχίας είναι τα τεστ από την μία και από την άλλη το γεγονός ο πληθυσμός κατάλαβε οτι είναι ένα πρόβλημα για το οποίο θα πρέπει να είναι προσεκτικός.

Επισης, το τελευταίο διάστημα έχουμε και τους εμβολιασμούς στους οποίους επίσης η Κύπρος έχει πετύχει πολύ καλά ποσοστά οπου περιπου τα 2/3 του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.

Οι εμβολιασμοί είναι ένα ισχυρότατο όπλο που θα συνεισφέρει πολλά και στο μέλλον στο να αποφύγουμε μεγάλη πίεση με πολλά περιστατικά ειδικα σε κρίσιμους μήνες που ειναι συνηθως οι φθινοπωρινοί και οι χειμωνιάτικοι μήνες. Οι χώρες που πέτυχαν καλή εμβολιαστική κάλυψη θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με άλλες.

Αυτό βεβαίως δε σημαίνει ότι ξέρουμε ακριβώς τι θα συμβει. Εμφανίζονται νέα στελεχη που δημιουργούν ένα νέό επιδημιολογικό τοπίο. Τα στελέχη που τώρα έχουν επικρατήσει φαίνεται ότι τα εμβόλια καλυπτουν εξαιρετικά καλά.

Ο ιός ομως εξελίσσεται δυναμικά. Εχουμε παντως την τεχνολογια για να προσαρμόσουμε τα εμβολια. Θα διατηρουσα την αισιοδοξία.

Τα εμβόλια είναι ένα πολύ χρήσιμο όπλο και μία χώρα όπως την Κύπρο που εχει πετυχει τετοια μεγάλα ποσοστα εμβολιασμού θα πρέπει να νιώθει μεγάλη σιγουριά.

Δείτε το βίντεο με όλα όσα είπε ο κύριος Ιωαννίδης.  

omegalive.com.cy

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...