Ξεκίνησαν οι εργασίες για τον βιολογικό καθαρισμό της Σούγιας – Σε λειτουργία εντός του καλοκαιριού | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Ξεκίνησαν οι εργασίες εγκατάστασης του compact βιολογικού καθαρισμού της Σούγιας ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Δήμου Καντάνου-Σελίνου θα τεθεί σε λειτουργία εντός του καλοκαιριού.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες από τη σελίδα seliniotikes pinelies οι εργασίες ξεκινησαν με την τοποθέτηση των πρώτων τμημάτων ενώ αναμενεται να λειτουργήσει γρήγορα αφού ήδη υπάρχουν φρεάτια και δίκτυο.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με 2.308.580,06 ε. και αφορά την εξυπηρέτηση 1.500 ισοδύναμων κατοίκων της περιοχής για ορίζοντα 20ετίας (Α΄ φάση) και 2.000 ισοδύναμων κατοίκων για ορίζοντα 40ετίας (Β΄ φάση).

"Sponsored links"

Τα λύματα του οικισμού της Σούγιας θα μεταφέρονται στην Εγκατάσταση Επεξεργασμένων Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.), ενώ στη συνέχζεαι θα διατίθενται για άρδευση σε περιοχή με καλλιέργειες στα ανατολικά της Ε.Ε.Λ. και εναλλακτικά, για τις περιόδους που η άρδευση των καλλιεργειών δεν δύναται να πραγματοποιηθεί, θα πραγματοποιείται η διάθεση τους στο ρέμα (Αγιερηνιώτης ή Κουμαριανό), με διασπορά στο πρανές του, σε τμήμα του που βρίσκεται στα ανατολικά της περιοχής άρδευσης και βόρεια των ορίων του οικισμού Σούγιας.

Συνολικά το έργο του βιολογικού της Σούγιας προέβλεπε την τοποθέτηση αγωγών συλλογής και μεταφοράς λυμάτων, σηπτική δεξαμενή και αντλιοστάσιο μεταφοράς λυμάτων, σύστημα επεξεργασίας λυμάτων, οδός πρόσβασης στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων κα.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών και του λειτουργιά του compact βιολογικού εξασφαλίζεται η υγιεινή και η καθαριότητα των νερών της Σούγιας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live