15.8 C
Chania
Monday, December 11, 2023

Ξεκίνησε η λειτουργία της Νέας Δεξαμενής Άρδευσης στον Δυτικό Αποκόρωνα

Ημερομηνία:

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η κατασκευή της «Νέας Δεξαμενής Άρδευσης Δυτικού Τμήματος Ζώνης Ι –Δυτικού Αποκόρωνα Χανίων και τα  έργα σύνδεσης με την υφιστάμενη Δεξαμενή και Αρδευτικά Δίκτυα» και η εγκατάσταση τέθηκε σε καθεστώς λειτουργίας.

οακ

Το χώρο που έγινε το έργο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε εξ΄ ολοκλήρου από ιδίους πόρους του Ο.Α.Κ.,  επιθεώρησαν την Πέμπτη 08/06/2023 ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης,  ο Δήμαρχος Αποκορώνου, κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο Πρόεδρος του Τ.Ο.Ε.Β. Δυτικού Αποκόρωνα, κ. Γιάννης Σπανουδάκης, ενώ μεταξύ άλλων τοπικών και υπηρεσιακών παραγόντων, παραβρέθηκε και ο ιδιοκτήτης της γης που παραχωρήθηκε για να δημιουργηθεί το σημαντικό αυτό αρδευτικό έργο στην περιοχή, κ.  Αντώνιος Λαγαράκης, ο οποίος ήταν εμφανώς συγκινημένος από το αποτέλεσμα, το οποίο σημαίνει πολλά για το Δυτικό τμήμα του Αποκόρωνα.

«Πρόκειται για ένα Αναπτυξιακό έργο, το οποίο από εδώ και στο εξής, θα συμβάλει με καθοριστικό τρόπο, στην άρδευση, στις καλλιεργητικές ανάγκες των παραγωγών της ευρύτερης περιοχής του Δυτικού Αποκόρωνα και θα προσφέρει θετικό πρόσημο, στην «πραγματική» οικονομία της περιοχής. Η καλλιέργεια του Αβοκάντο, εισέρχεται πλέον στη νέα της εποχή, έχοντας στην «φαρέτρα» της, ένα πολύτιμο εργαλείο, το οποίο κατορθώσαμε ως Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου και τον Τ.Ο.Ε.Β. Δυτικού Αποκόρωνα, να το «δώσουμε» σε μια περιοχή, που πραγματικά το είχε ανάγκη», υπογράμμισε σε σχετικές του δηλώσεις, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ., κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, κ. Χαράλαμος Κουκιανάκης, ανέφερε:  «Έπειτα από συνεχή και δίκαια αιτήματα των παραγωγών της περιοχής λύνεται ένα πρόβλημα 30 ετών. Διακόπτεται η τροφοδοσία των δικτύων της περιοχής Δυτικού Αποκόρωνα , από τη δεξαμενή των Μεγάλων Χωραφιών , με ακατάλληλα νερά για τις καλλιέργειες από τις πηγές Ζούρμου και πλέον η τροφοδότηση θα γίνεται από τις πηγές των Αρμένων.

Το σημαντικό αυτό έργο θα έχει προφανές όφελος για τους παραγωγούς της περιοχής, λόγω της προστασίας των καλλιεργειών τους από την ξήρανση αλλά και της δυνατότητας στρεμματικής επέκτασης της πολύ προσοδοφόρας καλλιέργειας αβοκάντο. Η ορθά αρδευόμενη καλλιέργεια αβοκάντο και η δυνατότητα επέκτασής της θα εκτοξεύσει την αύξηση του γεωργικού εισοδήματος, θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και κυρίως θα κρατήσει τους νέους μας στον τόπο τους.  Ευχαριστώ από καρδιάς τον ΤΟΕΒ Δυτικού Αποκόρωνα για την άψογη συνεργασία, τον δωρητή του οικοπέδου κ. Αντώνιο Λαγαράκη του Στυλιανού, τον Ο.Α.Κ και ειδικότερα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Άρη Παπαδογιάννη για τη δημιουργία και λειτουργία μιας νέας σημαντικής για την οικονομική ζωή της περιοχής  εγκατάστασης, από ιδίους πόρους. Εμείς ως δημοτική αρχή συνεχίζουμε το αναπτυξιακό μας έργο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της ευημερίας των παραγωγών, βρίσκοντας λύσεις στα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τους δημότες».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαμάς: Απειλεί να σκοτώσει όλους τους 137 ομήρους εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της

Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, μετά...

CNN: Πώς λειτουργεί η «μαφία» του ελαιόλαδου σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία

Το ελαιόλαδο αποτελεί βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής και κουλτούρας εδώ...