Ξεκινούν κινητοποιήσεις οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου αποφάσισε ομόφωνα την έναρξη κινητοποιήσεων και καλεί όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό να στηρίξουν με την παρουσία τους την κινητοποίηση.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωΐ, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων, επίσης στις 10 το πρωί της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

"Sponsored links"

«Οι συνεχείς ανατιμήσεις στα προϊόντα πρώτης ανάγκης, η συνέχιση της ενεργειακής κρίσης, ο γενικός καλπασμός της ακρίβειας που δημιουργεί σύνθλιψη της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων έχει κάνει αδύνατη την διαβίωση των ανέργων που είναι χωρίς εισόδημα από  τον Φεβρουάριο έως την καταβολή μισθού μετά τις σχετικές επαναπροσλήψεις από τις επιχειρήσεις», αναφέρει στο σχετικό κάλεσμα.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

  • Επαναφορά του ταμείου ανεργίας στα προ μνημονίων εποχής.
  • Υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας με όρους αμοιβής και εργασίας που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων.
  • Κήρυξη Γενικώς Υποχρεωτικές τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που υπογράφονται.
  • Επαναφορά του εφάπαξ στην εικοσαετία.
  • Μέτρα κατά της ακρίβειας.
  • Αναβάθμιση των σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live