25.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι πρώτες Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό – Προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες

Ημερομηνία:

Αύριο, Δευτέρα 4 Μαϊου, ξεκινούν οι Κινητές Ομάδες για την αντιμετώπιση της COVID-19 και όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, προτεραιότητα θα δοθεί στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. «Οι Ομάδες θα ξεκινήσουν από κλειστές δομές, όπως οι προνοιακές δομές, οι φυλακές κ.ά.», σημείωσε ο υφυπουργός.

Ο κ. Κοντοζαμάνης πρόσθεσε ότι στόχος είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων και η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου και εξήγησε πως θα γίνεται μοριακός έλεγχος ανίχνευσης του ιού, και σε δεύτερο χρόνο -στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης- θα υπάρξει και έλεγχος αντισωμάτων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠA «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020» και έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται υπό την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ.

Σταδιακά, και σύμφωνα με τις ανάγκες και τον σχεδιασμό του Οργανισμού, θα προσληφθούν 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια.

«Η μάχη δεν έχει τελειώσει, ο πόλεμος δεν έχει κερδηθεί, επομένως είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, προκειμένου να δούμε τη διασπορά της νόσου», τόνισε ο υφυπουργός Υγείας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νεκρός βρέθηκε ο 60χρονος Γερμανός που αγνοούνταν στη Σούγια

Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού του 60χρονου Γερμανού...

Σήμερα η ομιλία Ανδρουλάκη στα Χανιά

Λίγες ημέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ ο...

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά,...