22.8 C
Chania
Thursday, October 10, 2024

ΟΑΚ: Συνάντηση για τα προβλήματα λειψυδρίας σε περιοχές του Δήμου Πλατανιά

Ημερομηνία:

Συνάντηση με φορείς του Δήμου Πλατανιά, με αντικείμενο τη «λειψυδρία», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10/10/2024 στις εγκαταστάσεις της έδρας του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, υπό τον συντονισμό του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Κ., κ. Θοδωρή Νίνου.

Στη διάρκεια της συνάντησης, στο επίκεντρο βρέθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στις καλλιέργειες – κυρίως στις περιοχές Βουκολιές και Γαμαλομούρι – με τα πιο σημαντικά από αυτά, ν’ αφορούν την παραγωγή του αβοκάντο, η οποία την περασμένη περίοδο υπέστη σημαντικές καταστροφές.

Οι φορείς από την πλευρά τους, ζήτησαν με δεδομένο ότι ο Δήμος Πλατανιά εξακολουθεί να βρίσκεται σε καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» – λόγω της λειψυδρίας – να επισπευσθούν οι σχετικές διαδικασίες για τη δημιουργία μιας ακόμη γεώτρησης πέριξ των εν λόγω περιοχών, η οποία θα συμβάλει στην κάλυψη των αναγκών των παραγωγών, κατά την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο, η οποία εκτιμάται πως θα είναι υδρολογικά δύσκολη.

«Σε συνέχεια προγενέστερης συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί, οι υπηρεσίες μας αναζήτησαν το ενδεχόμενο να υπήρχε παλαιότερη θέση, η οποία να είχε ελεγχθεί γεωλογικά για γεώτρηση, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να καταστεί εφικτό. Ενισχύσαμε το κλειστό αρδευτικό κύκλωμα της περιοχής και με τον τρόπο αυτό, επιχειρήσαμε να καλύψουμε τις ανάγκες της, το περασμένο καλοκαίρι. Δυστυχώς λόγω της ύπαρξης του «κλειστού» αυτού κυκλώματος, η περιοχή δεν μπορούσε να ενισχυθεί με κανέναν άλλον τρόπο. Μεσοπρόθεσμα, εργαζόμαστε προκειμένου την επόμενη αρδευτική περίοδο, να υπάρξει – αν είναι τελικά εφικτό – μια νέα γεώτρηση, ώστε να ενισχύσουμε τις ανάγκες της περιοχής», ανέφερε σε σχετική του δήλωση, ο πρόεδρος του Ο.Α.Κ., κ. Θοδωρής Νίνος.

Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη στον Ο.Α.Κ., συμφώνησαν για τη διεξαγωγή, μιας ακόμη συνάντησης – πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα – υπό την παρουσία του Δήμου Πλατανιά αλλά και της Διοίκησης της ΔΕΥΑΒΑ, με το ίδιο αντικείμενο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ