14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

ΟΕΣΚ: Τα μικρά καταστήματα δεν αποτελούν πηγές μετάδοσης της πανδημίας, σε αντίθεση με τα πολυκαταστήματα όπου παρατηρείται πολύ μεγάλος συνωστισμός

Ημερομηνία:

Η Ομοσπονδια Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης με επιστολή της προς τις αστυνομικές διευθύνσεις αλλά και τον Περιφερειάρχη Κρήτης επισημαίνει ότι τα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα δεν αποτελούν πηγές μετάδοσης της πανδημίας, όπου άλλωστε η προσέλευση των καταναλωτών σε αυτά είναι μικρή και ελεγχόμενη σε αντίθεση με τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές, όπου και στην περιφέρεια της Κρήτης δυστυχώς παρατηρείται πολύ μεγάλος συνωστισμός και ατελείωτες ουρές.

Όμως, όπως τονίζεται στην επιστολή, αν εξαιτίας αυτής της απερισκεψίας των πολυκαταστημάτων οδηγηθούμε σε νέο λοκντάουν, τότε, όπως επισημαίνουν, το κόστος θα το πληρώσουν οι μικρές επιχειρήσεις με αμέτρητα λουκέτα στην Κρήτη.

Ζητούν την εντατικοποιηση των ελέγχων εκ μέρους της αστυνομιας στα πολυκαταστήματα.

Στην επιστολή πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Κύριοι,

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, μετά από μια μεγάλη προσπάθεια προς την Κυβέρνηση ζητούσε μήνες τώρα να ανοίξει η αγορά και τα καταστήματα στη Κρήτη από 150 τ.μ και κάτω, με αίσθημα ευθύνης και με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με δεδομένο ότι το επιδημιολογικό φορτίο στο νησί μας ήταν πολύ χαμηλό.

Το λιανικό εμπόριο έχει κρατήσει υπεύθυνη στάση στην αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και έχει αποδείξει για μια ακόμη φορά, πως τα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα δεν αποτελούν πηγές μετάδοσης της πανδημίας, όπου άλλωστε η προσέλευση των καταναλωτών σε αυτά είναι μικρή και ελεγχόμενη.

Σε αντίθεση με τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές, όπου και στην περιφέρεια της Κρήτης δυστυχώς παρατηρείται πολύ μεγάλος συνωστισμός και ατελείωτες ουρές έξω από αυτά τα καταστήματα, με εικόνες που να μη θυμίζουν σε τίποτα ότι διανύουμε περίοδο περιοριστικών μέτρων και πανδημίας.

Οι εικόνες αυτές δεν παύουν να είναι εξόχως ανησυχητικές και να  προβληματίζουν και εμάς, ότι εάν κάτι πάει στραβά και το επιδημιολογικό φορτίο αρχίζει να αυξάνεται, ένα νέο lockdown θα είναι καταστροφικό και θα οδηγήσει σε αμέτρητα λουκέτα πολλές επιχειρήσεις της Κρήτης.

Προτρέπομε τους καταναλωτές και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά που συνωστίζονται σε αυτά τα καταστήματα, επιλέγοντας αυτά και όχι τις ντόπιες επιχειρήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τηρώντας αυστηρά τις αποστάσεις και όλα τα μέτρα προστασίας.

Ζητάμε επίσης από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις και τις Δημοτικές Αστυνομίες της Κρήτης, να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους όπου παρατηρείται κοσμοσυρροή και συνωστισμός, ούτως ώστε να τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας, προς αποφυγή ενός νέου lockdown, που θα είναι και η καταστροφή μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...