15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων: Επίθεση στα δέντρα της πόλης

Ημερομηνία:

Η Οικολογική Πρωτοβουλία με ανακοίνωσή της επισημαίνει το έγκλημα που συντελείται με τα δέντρα σε κεντρικά σημεία της πόλης που δέχονται “συνεχείς επιθέσεις με τις ευλογίες της Δημοτικής Αρχής”.

Διαβάστε τι αναφέρει:

Δυστυχώς, τα δέντρα της πόλης μας στην Ανατολική Τάφρο, το Δημοτικό Κήπο αλλά και τους δρόμους όπως πχ στη Λεωφόρο Σούδας, δέχονται συνεχείς επιθέσεις με τις ευλογίες της Δημοτικής Αρχής, που θα έπρεπε να φροντίζει για την προστασία των μεγάλων δέντρων και τον πολλαπλασιασμό των χώρων πρασίνου.

Επισκέπτες της πόλης από διάφορες χώρες αλλά και ντόπιοι μένουν άναυδοι με πόση ευκολία θυσιάζονται μεγάλα δέντρα χάριν των όποιων σχεδιασμών κάποιων!

Τα δέντρα τα βλέπουν σα να ήταν ένα ακόμη οικοδομικό υλικό της πόλης, που το γκρεμίζουν ανά πάσα στιγμή για να δώσει τη θέση του σε κάτι άλλο.

Δε συνειδητοποιούν ότι τα δέντρα είναι κατοικία πουλιών κι άλλων οργανισμών. Ότι μας δίνουν οξυγόνο, δεσμεύουν νερό με τις ρίζες τους κι αποφεύγουμε τις πλημμύρες, ότι μας χαρίζουν σκιά και δροσιά το καλοκαίρι, απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα κι αποφεύγουμε χάρη σε αυτά την αύξηση της θερμοκρασίας.

Η Κλιματική Κρίση θεωρούν ότι είναι κάτι που δεν μας αφορά κι ας βιώνουμε καύσωνες ανοιξιάτικα και πλημμύρες καλοκαίρια. Θυσιάζουν τη σκιά, τη δροσιά, το οξυγόνο τού ΣΗΜΕΡΑ με την υπόσχεση ότι μετά από 20-30 χρόνια θα έχουν επιβιώσει τα νέα μικρά δέντρα που φυτεύουν. Αυτά τα σχέδια έχουν ένα τεράστιο ΚΕΝΟ 20-30 χρόνων μέχρι να μεγαλώσουν (εάν επιβιώσουν) τα νέα δέντρα που υποτίθεται θα αντικαταστήσουν τα μεγάλα παλιά δέντρα.

Εν τω μεταξύ, καλούμαστε να ζήσουμε σε κρανίου τόπο για τα επόμενα 20-30 χρόνια με την Κλιματική Κρίση να θεριεύειμε τα μέτρα για την πανδημία να μην μας επιτρέπουν να απομακρυνθούμε από το Δήμο μας! Χρειαζόμαστε όλα τα δέντρα που υπάρχουν κι ακόμη περισσότερα, αυτό ας καταλάβουν οι πολιτικές ηγεσίες κι ας δώσουν οδηγίες στους «ειδικούς» να βρουν λύσεις! Δεν μπορεί οι «ειδικοί» να καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μας. Είναι η βούληση των πολιτών που ζητάνε σκιά, δροσιά, οξυγόνο, πράσινο παντού που επιβάλλουν στους ειδικούς να βρούνε λύσεις για προστασία των δέντρων!

"google ad"

Εάν είναι απόλυτη ανάγκη να απομακρυνθεί ένα δέντρο, υπάρχουν άλλες λύσεις αντί να κοπεί, όπως βλέπουμε σε βίντεο από άλλα μέρη όπου αρχίζουν να βλέπουν με άλλο μάτι τη φύση, μεταφέροντας ολόκληρα ζωντανά δέντρα και μεταφυτεύοντάς τα;

Για την πόλη μας αυτό παραμένει επιστημονική φαντασία.

https://www.youtube.com/watch?v=cBfHnLPHlWM&feature=emb_title

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...