Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων: Όχι στην ανταλλαγή δασικών εκτάσεων

Κανένα σχόλιο

Ανταλλαγή δημοτικής δασικής έκτασης στα πρανή των Λευκών Ορέων με ιδιωτική έκταση καλλιεργήσιμης γης μέσα στο οροπέδιο του Ομαλού αποφάσισε ομόφωνα το τοπικό συμβούλιο Λάκκων. Η απόφαση με αρ. 4 της 21/2/2010 λήφθηκε από το τοπικό συμβούλιο για να νομιμοποιηθεί αυθαίρετη ημιτελής οικοδομή εταιρείας Ο.Ε.

Κοντά στην περιοχή Σαρρηδιανά του Ομαλού, στο πρανές του βουνού, την άνοιξη του 2008, εταιρεία Ο.Ε. εκβράχισε τμήμα δημοτικής έκτασης και ξεκίνησε ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας. Μετά τις καταγγελίες της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων και την κατακραυγή που δημιουργήθηκε τότε, το τοπικό συμβούλιο Λάκκων χαρακτήρισε το εκβραχισμένο τμήμα καταπατημένο με την απόφαση αρ. 3 της 14/5/2008. Στη συνέχεια ο Δήμος Μουσούρων ανακάλεσε την βεβαίωση ιδιοκτησίας που είχε εκδώσει και  η Πολεοδομία Χανίων ανακάλεσε την οικοδομική άδεια. Παρόλο που η Διεύθυνση Δασών Χανίων και η περιφέρεια Κρήτης κήρυξαν την περιοχή αναδασωτέα και η Εισαγγελία Χανίων άσκησε τις πρέπουσες διώξεις ο σκελετός του κτίσματος παραμένει και στοιχειώνει το απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο.

Σήμερα, με την νέα απόφασή του το τοπικό συμβούλιο Λάκκων έρχεται να «διορθώσει» την προηγούμενη απόφασή του περί καταπάτησης, και να «τακτοποιήσει» το θέμα με την ανταλλαγή!  Άραγε προηγήθηκε εκτίμηση της χρηματικής αξίας των δύο «αγροτεμαχίων»; Ομολογούμε ότι μας αφήνει έκπληκτους ο τρόπος λειτουργίας και η σκέψη του προέδρου και των μελών του παραπάνω συμβουλίου που με την πράξη αυτή ανοίγουν το δρόμο σε κάθε λογής αιτήματα και διεκδικήσεις, και μάλιστα από εταιρείες, για δάση, βουνοκορφές και αιγιαλούς.

"Sponsored links"

Η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων εκφράζει την αγανάκτησή της και καλεί τους κατοίκους της περιοχής, τους Χανιώτες, τους ευαίσθητους προς το περιβάλλον φορείς, τις δημόσιες υπηρεσίες, την κυβέρνηση και το πολιτικά κόμματα να αποκηρύξουν αυτές  τις πρακτικές που οδηγούν με ακρίβεια στην αλλοτρίωση και υποβάθμιση της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς μας.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live