Οικολόγοι Πράσινοι: Οι παιδικοί σταθμοί και τα δημοτικά σχολεία δεν είναι «πάρκινγκ» παιδιών

Κανένα σχόλιο

Οι προεκλογικές εξαγγελίες συνεχίζονται αυτή τη φορά με την ανακοίνωση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών και των δημοτικών σχολείων έως τις 6 το απόγευμα. Ουδέν μεμπτό επ’ αυτού. Για να λειτουργήσουν ορθά όμως παιδικοί σταθμοί και δημοτικά σχολεία εκτός από προσλήψεις σε στελεχιακό δυναμικό, χρειάζονται πόρους για την κάλυψη των υπέρογκων δαπανών σε ενέργεια, συντήρηση, γεύματα με τα οποία σιτίζονται τα νήπια, ένα νέο πρόγραμμα σπουδών, καθώς και δια βίου εκπαίδευση του προσωπικού.

Όσον αφορά δε τις κτιριακές υποδομές επιβάλλεται η ανάπτυξη οικολογικά αναβαθμισμένων ενεργειακά εγκαταστάσεων που θα λειτουργούν με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον με χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρει η ΕΕ.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ τονίζουμε πως δεν αρκεί απλά η επέκταση του ωραρίου. Οι παιδικοί σταθμοί και τα δημοτικά σχολεία δεν είναι «πάρκινγκ» παιδιών! Ακόμα κι αν υλοποιηθεί ορθά το προτεινόμενο μέτρο, από μόνο του είναι σταγόνα στον ωκεανό, καθότι για να στηριχθεί η ελληνική οικογένεια χρειάζονται καλύτεροι μισθοί, έλεγχος του πληθωρισμού, εργασιακό περιβάλλον φιλικό προς τους νέους γονείς και στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών.

"Sponsored links"

Ελπίζουμε η εξαγγελία αυτή να μην είναι ένα ακόμα προεκλογικό ευχολόγιο που θα παραμείνει προς υλοποίηση στις καλένδες.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live