Οικονόμου: Αν ο πρωθυπουργός γνώριζε για την παρακολούθηση του Ανδρουλάκη, δεν θα συνέβαινε

Κανένα σχόλιο

Στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, εν αναμονή της τοποθέτησης του πρωθυπουργού και εν μέσω πολιτικής θύελλας, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως ο πρωθυπουργός «θα αναφερθεί πολύ αναλυτικά στη σοβαρότατη αυτή περίπτωση και θα περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση προσεγγίζει το ζήτημα και σκοπεύει να το αντιμετωπίσει».

Στη συνέχεια, επανέλαβε ότι ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της εξεταστικής επιτροπής, καθώς «όλοι απαιτούν και δικαιούνται να πάρουν απαντήσεις».

"Sponsored links"

«Εδώ, παρά το γεγονός ότι είχαμε μία επισύνδεση, μια παρακολούθηση κινητού, που έγινε όπως ακριβώς ορίζει το θεσμικό και το νομικό πλαίσιο, είχαμε ένα γεγονός που πολιτικά δεν είναι ανεκτό. Δεν είναι ανεκτό, δεν είναι συνηθισμένο, δεν είναι κανονικό πράγμα σε μια Δημοκρατία να παρακολουθείται το κινητό τηλέφωνο από τις εθνικές αρχές ασφαλείας ενός αιρετού εκπροσώπου, ενός ευρωβουλευτή. Αυτό δεν είναι κανονικό πράγμα».

«Και αν αυτό είχε τεθεί σε γνώση του πρωθυπουργού, δεν θα συνέβαινε», ξεκαθάρισε ο κ. Οικονόμου.

«Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο υπήρχε απομάκρυνση του διοικητή της ΕΥΠ και ανάληψη πολιτικής ευθύνης και γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι χρειαστεί θεσμικά, με τρόπο που να είναι σύννομος, και που να οδηγήσει σε συμπεράσματα και απαντήσεις για την υπόθεση αυτή», σημείωσε κλείνοντας.

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live