23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Οι άντρες της Κρήτης οδηγούν μεθυσμένοι – 50 κλήσεις σε ένα Σαββατοκύριακο για οδήγηση υπό την επήρρεια αλκόολ

Ημερομηνία:

Στην Κρήτη οι άντρες… οδηγούν τύφλα στη μεθιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ολόκληρη την Αττική καταγράφηκαν 111 παραβάσεις οδήγησης υπό την επήρεια αλκόολ ενώ στην Κρήτη 56! Αρκετά χαμηλότερη η κεντρική Μακεδονία με 48 και η Θεσσαλονίκη με 31. Μόλις 5 παραβάσεις είχε το Βόρειο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σε 12.441 ελέγχους της Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα, το τριήμερο από 7 έως και 9 Φεβρουαρίου 2020, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, βεβαιώθηκαν συνολικά 445 παραβάσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν 111 παραβάσεις στην Αττική, 56 στην Κρήτη, 48 στην Κεντρική Μακεδονία, 43 στη Θεσσαλονίκη, 31 στη Δυτική Ελλάδα, 30 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 29 στη Θεσσαλία, 27 στη Στερεά Ελλάδα, 19 στο Νότιο Αιγαίο, 17 στα Ιόνια Νησιά, 14 στην Ήπειρο, 10 στην Πελοπόννησο, 5 στη Δυτική Μακεδονία και 5 στο Βόρειο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων, προκύπτει ότι το 3,64% των οδηγών που ελέγχθηκαν εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Παράλληλα, από τους 445 συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt (πλημμεληματική παράβαση), οδηγούσαν 80 άτομα, από τα οποία τα 67 ήταν μόνα τους, ενώ τα 13 είχαν στο όχημά τους άλλους ενήλικες ή ακόμα και ανήλικους.

Όπως σημειώνει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος, που αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων, θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς, με στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στη χώρα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...