Οι αμερικανικές εκλογές

Κανένα σχόλιο

Του Κανάκη Ι. Γερωνυμάκη

Η Αμερική είναι η σπουδαιότερη χώρα στον πλανήτη. Είναι σαν ο μεγάλος αδελφός των λαών της Γης (όχι όμως αγαπητός από όλους) Ό,τι συμβαίνει στην Αμερική έχει και επιπτώσεις και ενδιαφέρον για όλους. Το 1929 π.χ. έγινε το κραχ του χρηματιστηρίου της Νέα Υόρκης και εδιαταράχτηκε για κάποια χρόνια η διεθνής οικονομία.

Πρώτες οι ΗΠΑ πάτησαν στο φεγγάρι, πρώτες είναι στις επιστήμες, παντού προπορεύονται. Ακόμα κάποια πράγματα που γίνονται στην Αμερική, σαν μόδα τα ακολουθούνε άλλοι στην κόσμο.

"Sponsored links"

Όμως στην διεξαγωγή των εκλογών τους δεν τα καταφέρνουνε πάντα καλά, όταν ψάχνουνε για τα αποτελέσματα. Οι πρόσφατες εκλογές του 2020, και σκάνδαλο, και πρόβλημα εξελίχθηκαν. Μα και αυτές του 2000 δεν έγιναν σκάνδαλο, μα έγιναν θρίλερ. Μετά από 15 μέρες από την διεξαγωγή τους, δεν είχανε βγει τα αποτελέσματα και εγώ έγραψα σχετικώς ένα ποιηματάκι στον Αγώνα της Κρήτης. Λίγο ευτράπελο και λίγο κωμικό. Επειδή έγινε τώρα επίκαιρο, και επειδή κανείς δεν το θυμάται θα το ξαναγράψω.

Οι αμερικανικές εκλογές

Στου Ουάσικτων τη χώρα, στη μεγάλη Αμερική
είχανε οι εκλογές τους μια εξέλιξη κακή

Ποιος θα πάρει «νο» στο τέλος και σε ποιον θα πούνε «γες»;
ποιόν θα δούμε πλανητάρχη, ή τον Μπούς ή τον Αλ Γκορ;

Πήγανε εις το φεγγάρι, για τον Άρη ξεκινούνε
τ’ αποτέλεσμα των ψήφων δεν μπορούνε να το βρούνε

Αν θα ζούσε ο Αϊστάιν, ο μεγάλος εφευρέτης
θα μπορούσε να εφεύρει, ποιος θα βγει της Γης ηγέτης

Είναι πρόβλημα των ΗΠΑ, μα και πρόβλημα δικό μας
όλοι θέλομε να δούμε ποιος θα γίνει αφεντικό μας

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Γεννήθηκε στην κοινότητα Ασφένδου στις 31 Δεκεμβρίου 1926 και διετέλεσε για πολλά χρόνια γραμματέας της κοινότητας. Έχει συγγράψει πλήθος βιβλίων μέσω των οποίων μαθαίνουμε τα ήθη και τα έθιμα όχι μόνον των Σφακιών αλλά όλης της Κρήτης. Έργα του "Κοινότης Ασφένδου Σφακίων", "Περιπλοκάδια", "η Κρήτη στο πρόσφατο παρελθόν", "Σφακιανή Λαογραφία" κ.α. Τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το έργο του "Περιπλοκάδια" με Α΄έπαινο και το βιβλίο του "Μαντιναδοποιημένες παροιμίες τση Κρήτης" απέσπασε το Β΄έπαινο. | Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου θα βρείτε εδώ

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live