22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Οι Αντιστασιακοί των Χανίων για την εκδήλωση τιμής των ναζί αλεξιπτωτιστών: «Να μην τολμήσουν να πατήσουν στην Κρήτη, ούτε να το διανοηθούν ξανά!»

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ν.Χανίων καταδικάζει τις μεθοδεύσεις της «παραστρατιωτικής ομάδας», όπως την χαρακτηρίζει της «Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών» , που είχε στόχο να οργανώσει εκδήλωση στα Χανιά στις 17-24 Μαΐου , για να τιμήσει την γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών που εισέβαλαν στο νησί μας το 1941.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

Η απόπειρα να πραγματοποιηθεί τέτοια εκδήλωση στην Κρήτη, αποτελεί προσβολή στην ιστορία του τόπου μας, στους χιλιάδες νεκρούς της ναζιστικής εισβολής. Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, οι φίλοι και οι Απόγονοι νιώθουμε οργή , αγανάκτηση και αποτροπιασμό. Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο λαός μας δεν ξεχνά τους νεκρούς του, τα εκατοντάδες χωριά που καταστράφηκαν ολοσχερώς, τα εγκλήματα που διέπραξε ο ναζισμός στο νησί μας. Να μην τολμήσουν να πατήσουν στην Κρήτη, ούτε να το διανοηθούν ξανά!

Παρόλο που η κατακραυγή που σηκώθηκε ανάγκασε τους φιλοναζιστές να ακυρώσουν την εκδήλωση , προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά για την λειτουργία και την δράση τέτοιων ομάδων.  Η συγκεκριμένη παραστρατιωτική ομάδα με έδρα το Σαλέρνο της Ιταλίας, στην ιστοσελίδα της αυτοπαρουσιάζεται ως εφεδρική μονάδα προσηλωμένη να υποστηρίξει το ΝΑΤΟ και τις φιλικές χώρες σε καιρούς ανάγκης. Οργανώνει μάλιστα και σχολείο αλεξιπτωτιστών στην Ουκρανία, με την συμμετοχή εκπαιδευτών του ΝΑΤΟ. Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω στην ομάδα είναι μέλη του Δ.Σ 3 εν ενεργεία Έλληνες αστυνομικοί.

Είναι εκτεθειμένη η ελληνική κυβέρνηση και όσοι υπερασπίζονται το ΝΑΤΟ εδώ και δεκαετίες. Έχουν τεράστιες ευθύνες διαχρονικά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις γιατί είναι συνένοχοι στην προσπάθεια ξαναγραψίματος της ιστορίας, με την στήριξη μιας σειράς προγραμμάτων της ΕΕ όπως το «μνήμες Κατοχής» που τρέχει στα σχολεία. Αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ότι η πολιτική εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό, του θύτη με το θύμα έχει εμπνευστές το ίδιο το ΝΑΤΟ, την ΕΕ. Τα αποτελέσματα της πολιτικής τους είναι η αποθράσυνση και η δράση τέτοιων νεοφασιστικών οργανώσεων.

Οι αγωνιστές της Εθνικής αντίστασης, οι φίλοι και οι απόγονοι τους στον Νομό Χανίων, καλούμε τον λαό μας , να κινητοποιηθεί ενάντια στην προσπάθεια να ξαναγραφτεί η ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Ογδόντα χρόνια μετά την μάχη της Κρήτης τιμάμε την εποποιία του κρητικού λαού που ρίχτηκε σύσσωμος στον αγώνα  ενάντια στους Ναζί. Δεν ξεχνάμε ότι οργανωμένος λαός έδωσε καίριο πλήγμα στις στρατιές του Χίτλερ που τότε φάνταζε ανίκητος.

Το χρέος του λαού μας τιμώντας όσους έδωσαν την ζωή τους για να ηττηθεί το ναζιστικό τέρας, είναι η αταλάντευτη πάλη απέναντι στον ναζισμό, απέναντι στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τον φασισμό, τους πολέμους, την προσφυγιά.

  • Απαιτούμε να πάρει θέση η κυβέρνηση και οι τοπική διοίκηση στα απαράδεκτα αυτά γεγονότα. Εδώ και τώρα να καταδικαστούν οι φασιστο-εκδηλώσεις.
  • Καλούμε τον Κρητικό λαό, όλο το λαό μας σε οργάνωση του αγώνα για τη διεκδίκηση από την κυβέρνηση των Γερμανικών Επανορθώσεων-πολεμικών Αποζημιώσεων που οφείλει η ΟΔ Γερμανίας στην Ελλάδα

Το Δ.Σ του παραρτήματος Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...