Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν την κατάργηση του χαρατσιού των 5 ευρώ για την είσοδο στο Εθνικό Στάδιο Χανίων

Κανένα σχόλιο

Την κατάργηση του αντιτίμου των 5 ευρώ για την είσοδο στις εγκαταστασεις  του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανιων ζητούν με ερώτησή τους προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

Την αγανάκτηση γονέων και αθλούμενων της πόλης των Χανίων έχει προκαλέσει η επιβολή του χαρατσιού των 5 ευρώ για την έκδοση κάρτας εισόδου αθλητή στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων, που υπάγεται στη ΓΓ Αθλητισμού.

"Sponsored links"

Η παραπάνω απόφαση βάζει εμπόδια στην πρόσβαση στο ΕΑΚ, δηλαδή στην άθληση, σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες είναι τσακισμένες οικονομικά και βλέπουν το εισόδημα τους να δέχεται τη χαριστική βολή από το μεγάλο κύμα ακρίβειας. Επιπλέον, η επιβολή ενός ακόμη χαρατσιού για τα λειτουργικά έξοδα του ΕΑΚ είναι άδικη, σημαίνει στην ουσία διπλή φορολογία για υπηρεσίες που ο λαός των Χανίων ήδη έχει πληρώσει αρκετά και πληρώνει στο κεντρικό κράτος με τη φορολογία.

Η διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων, ενώ θα έπρεπε να διεκδικεί από το υπουργείο γενναία αύξηση των κονδυλίων για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων, την αναβάθμισή τους και τις προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού, ζητά από τις λαϊκές οικογένειες να γίνουν οι χρηματοδότες του κατ’ όνομα δημόσιου ΕΑΚ, τη στιγμή, μάλιστα, που δυσκολεύονται να πληρώσουν ακόμα και τις συνδρομές τους στα σωματεία, οι οποίες δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες. Συνάμα, η ασφαλής λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, δεν επιτυγχάνεται από την παρακολούθηση με την κάρτα αθλητή όσων χρησιμοποιούν τους χώρους, αλλά με προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού και γενναία αύξηση των κονδυλίων για το ΕΑΚ Χανίων.

Η απαράδεκτη αυτή λογική της ανταποδοτικότητας ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργία των δημόσιων αθλητικών χώρων, το να θεωρούνται οι αθλητές πελάτες και να γίνεται το δικαίωμα στον αθλητισμό πανάκριβο εμπόρευμα, το οποίο θα απολαμβάνουν μόνο όσοι έχουν οικονομική δυνατότητα.

Είναι συνέπεια της υποχρηματοδότησης και απαξίωσης διαχρονικά από τις κυβερνήσεις του τομέα του Αθλητισμού, με σκοπό την παράδοση της λειτουργίας του σε ιδιώτες, σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε., με σοβαρές συνέπειες στον λαό και στη νεολαία, που αναγκάζονται να στερούνται το αναγκαίο δικαίωμα στην άσκηση και τη Φυσική Αγωγή.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση για:

  • Την κατάργηση του χαρατσιού των 5 ευρώ ανά αθλητή στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων.
  • Την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ΕΑΚ Χανίων στο ύψος των αναγκών, για την άμεση συντήρηση των εγκαταστάσεων του Εθνικού Σταδίου και του Κολυμβητηρίου, τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης στα ερασιτεχνικά σωματεία, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες ανάπτυξης του κάθε αθλήματος και την ανάγκη να υπάρχουν προγράμματα μαζικού αθλητισμού δωρεάν για όλους.

Οι Βουλευτές

Συντυχάκης Μανώλης

Κομνηνάκα Μαρία

Μανωλάκου Διαμάντω

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live