Οι εθνικοποιήσεις στη Βολιβία απέφεραν στη χώρα 13 δις δολάρια συναλλαγματικά αποθέματα

Κανένα σχόλιο

Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, δήλωσε ότι, από όταν η κυβέρνησή του ανέκτησε τους φυσικούς πόρους, βελτιώθηκε η οικονομική κατάσταση και η χώρα έγινε ένα σημαντικό διεθνές σημείο αναφοράς.

Από τις εορτασικές εκδηλώσεις των 355 χρόνων της ίδρυσης του Δήμου Καραπαρί στη περιφέρεια Ταρίζα στο Νότο της Βολιβίας, ο Πρόεδρος Έβο Μοράλες δήλωσε ότι “μέσω των φυσικών πόρων παράγεται πολύ συνάλλαγμα που αξιοποιείται προς όφελος του λαού της Βολιβίας”.

 Προσέθεσε ότι η περιοχή έχει ειδική μεταχείριση λόγω του ότι η οικονομική κατάσταση άλλαξε μετά την εθνικοποίηση, επισημαίνοντας ότι η γη του Καραπαρί δίνει ζωή στη Βολιβία, αναφερόμενος στους πόρους υδρογονανθράκων που παράγονται στην περιοχή.
Αυξήθηκαν οι εισροές στο Εθνικό Θησαυροφυλάκιο (TGN) από 2 εκατομμύρια Βολιβιάνος (περίπου 300 χιλ. Δολάρια) το 2006, σε 23 εκατομμύρια Βολιβιάνος (περίπου 3 εκατ.δολάρια) το 2012.
Τόνισε επίσης, ότι θα πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε τον αγώνα του λαού, των κοινωνικών κινημάτων και των εργατών, όπως επίσης, ότι πέρα από την πολιτική της εθνικοποίησης, είναι επίσης σημαντική η πατριωτική ατζέντα για να είναι η Βολιβία μέρος της παγκόσμιας συζήτησης.
Ο Βολιβιανός Πρόεδρος επεσήμανε ακόμη, τη σημασία της ιεράρχησης των επενδύσεων σε παραγωγικά έργα, σημειώνοντας ότι η κατανομή των ωφελημάτων στην περιοχή είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα της χώρας.
Από τον άνοδό του στην εξουσία το Γενάρη του 2006, ο Μοράλες εθνικοποίησε τους υδρογονάνθρακες, τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, υδροηλεκτρισμού και ηλεκτρισμού, ορυχείων και διαχείρισης συντάξεων που κατείχαν Βραζιλιάνικες, Ισπανικές, Ελβετικές, Καναδικές, Ιταλικές, Βρετανικές , Περουβιάνικες, καθώς και άλλης εθνικότητας εταιρείες.

Σε αρκετές περιπτώσεις, επεσήμανε ο Πρόεδρος, χάρη στα μέτρα εθνικοποιήσεων τα οικονομικά πλεονάσματα μένουν στη Βολιβία, επιτρέποντας την αύξηση των καθαρών συναλλαγματικών αποθεμάτων από 1,3 δις δολάρια το 2006 σε 13 δις δολάρια σήμερα.

"Sponsored links"

Πηγή:prensa-rebelde.blogspot.gr από librered.net   

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live