Οι ευθύνες Στουρνάρα και Μητσοτάκη στην κατάρρευση της συμφωνίας μεταξύ Παγκρήτιας Τράπεζας και Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων

Κανένα σχόλιο

Με την κατάρρευση της συμφωνιας μεταξύ Παγκρήτιας και Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων να ειναι πλέον ξεκάθαρη μετά και τις δηλώσεις του προέδρου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων οτι δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη και δε θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση καλο θα είναι να υπενθυμίσουμε τον παρασκηνιακό ρόλο Στουρνάρα και Μητσοτάκη στην είσοδο Μπάκου, Καϋμενάκη, Εξάρχου στην Παγκρήτια Τράπεζα που οδήγησαν την συμφωνία στην κατάρρευση

Όπως αναφερόταν σε δημοσίευμα του powergame.gr, αποτελούσε κοινό μυστικό ότι ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας δεν ήθελε σε καμία περίπτωση ο έλεγχος της Παγκρήτιας να περάσει στα χέρια του Μιχάλη Σάλλα. Στο πλαίσιο αυτό προσπάθησε με θεσμικό τρόπο να «ελέγξει» τη διαδικασία της αύξησης. Σε πρώτη φάση κατάφερε να φέρει κοντά του, τους δύο ανθρώπους που διευθύνουν την Παγκρήτια. Τον Αντώνη Βαρθολομαίο και τον πολύπειρο στα τραπεζικά Δημήτρη Δημόπουλο. Στην πρώτη φάση της αύξησης, όσοι συνομιλούσαν με τον Στουρνάρα, αποκόμιζαν τη βεβαιότητα του κεντρικού τραπεζίτη, σε σχέση με το μέλλον της Παγκρήτιας. «Θα πάνε όλα καλά» έλεγε. Μάλιστα έσπευδε να διευκρινίσει ότι η αισιοδοξία του, ήταν αποσυνδεμένη από τη συμμετοχή ή όχι του Σάλλα.

Με αφορμή τις συζητήσεις που είχαν ξεκινήσει οι Μπάκος, Καϋμενάκης και Εξάρχου για την εξαγορά της Τράπεζας Σερρών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχαν ανοίξει (μεταξύ των άλλων) και δίαυλο επικοινωνίας με τον Γιάννη Στουρνάρα. Οι επιχειρηματίες είχαν καταστήσει σαφές προς τον κεντρικό τραπεζίτη, πως ενδιαφέρονταν να επενδύσουν στον τραπεζικό κλάδο, υπό την προϋπόθεση ότι θα επρόκειτο για τράπεζα που είτε θα είχε (ήδη), είτε θα επρόκειτο να λάβει άδεια πανελλήνιας λειτουργίας.

"Sponsored links"

Και ενώ Στουρνάρας και Εξάρχου, συζητούσαν για την Τράπεζα Σερρών, προέκυψαν οι εξελίξεις με την Παγκρήτια. Κάπου εκεί άρχισε ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο με πρωτοβουλία του κεντρικού τραπεζίτη. Δεν χρειάστηκε πολύ χρόνος για να πουν το «ναι» οι τρεις επιχειρηματίες, από τη στιγμή που ο Εξάρχου, είχε καταλήξει στο επιχειρηματικό πλάνο, σε σχέση με την εμπλοκή, στον τραπεζικό κλάδο.

Μετά τη λήψη της απόφασης των Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου, υπήρξε συνάντηση με τον Μιχάλη Σάλλα. Μάλιστα – αναφέρεται στο δημοσίευμα – ρόλο συνδέσμου προκειμένου να έρθουν σε επαφή οι δυο πλευρές είχε πρόσωπο (αν δεν κάνω λάθος δημοσιογράφος) που διατηρεί ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας και με τις δυο πλευρές.

Ο Σάλλας που προφανώς είχε καταλάβει ότι οι τρεις επιχειρηματίες είχαν το πράσινο φως, τόσο του Μεγάρου Μαξίμου, όσο και του Στουρνάρα, απλώς ζήτησε να υπάρξει συνεργασία και να υλοποιηθεί το επενδυτικό πλάνο που είχε ξεκινήσει.

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα η κίνηση από Μπάκο, Καϋμενάκη και Εξάρχου για την Παγκρήτια έγινε αφού έλαβαν πέρα από το “οκ” του Στουρνάρα και το “πράσινο φως” του Μαξίμου, αφού, οπως αναφέρεται “η απόφαση των αφεντικών της Intrakat, να πάρουν τα ηνία της Παγκρήτιας, βρήκε απόλυτα σύμφωνο προσωπικά τον πρωθυπουργό. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι όταν ενημερώθηκε ο Σάλλας για τις εξελίξεις, φέρεται να του ειπώθηκε ότι: «είναι σύμφωνοι Μητσοτάκης και Στουρνάρας»”.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live