Οι εφοπλιστές κατά των κυρώσεων: «Αντί να τιμωρούμε τη Ρωσία,τιμωρούμε τον εαυτό μας», λέει ο Μαρινάκης

Κανένα σχόλιο

Ποιες τελικά είναι οι νόμιμες συναλλαγές από τις ναυτιλιακές εταιρείες και ποιες όχι μετά το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας; Οι πλοιοκτήτες δηλώνουν ότι προσπαθούν να καταλάβουν ποιες συναλλαγές είναι ακόμα νόμιμες, Και αυτό γιατί μια σειρά κυρώσεων κατά της Ρωσίας και σκληρών μέτρων εναντίον άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, παραμένουν μπερδεμένα, δήλωσε τη Δευτέρα (6/6)ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου σύμφωνα με το Reuters.

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα μετά την εισβολή στην Ουκρανία, όπως η αμερικανική απαγόρευση των εισαγωγών πετρελαίου, ώθησαν τη Ρωσία να στραφεί σε πελάτες στην Ινδία και την Κίνα που παραλαμβάνουν φορτία με μεγάλη έκπτωση.

Οι υφιστάμενοι περιορισμοί στο Ιράν οδήγησαν επίσης το εμπόριο πετρελαίου του προς την Ασία, με αυξημένη την προσοχή των πλοιοκτητών ώστε να αποφύγουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

"Sponsored links"

«Οι κυρώσεις δεν λειτούργησαν ποτέ», δήλωσε σε ναυτιλιακό συνέδριο της Capital Link στην Αθήνα ο Γιώργος Προκοπίου, ιδρυτής των Dynacom Tankers Management, Dynagas και Sea Traders.

«Τουλάχιστον η σύστασή μου είναι να είμαστε ξεκάθαροι σχετικά με το τι επιτρέπεται και τι όχι, τι είναι νόμιμο, τι είναι παράνομο, επειδή ζούμε συνεχώς σε γκρίζες περιοχές… Βλέπουμε τράπεζες και ασφάλειες να γίνονται πιο αυστηρές από τους ίδιους τους κανονισμούς, και αυτό δημιουργεί πολλές παρεξηγήσεις», είπε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε να σταματήσει από τις αρχές Δεκεμβρίου να αγοράζει το ρωσικό αργό πετρέλαιο που παραδίδεται δια θαλάσσης (τα δύο τρίτα όλων των ευρωπαϊκών εισαγωγών ρωσικού αργού ), ενώ δύο μήνες αργότερα θα απαγορεύσει όλα τα ρωσικά διυλισμένα προϊόντα.

«Νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν λάθος», είπε στο ίδιο συνέδριο ο Ευάγγελος Μαρινάκης, πρόεδρος του ναυτιλιακού ομίλου Capital Maritime, κληθείς να σχολιάσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος. «Αντί να τιμωρούμε τη Ρωσία, τιμωρούμε τον εαυτό μας», είπε.

ieidiseis.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live