Οι κάτοικοι του Σταυρού συνεχίζουν να κινητοποιούνται για το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΧ στην παραλία Παχιάς Αμμου

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωση την οποία υπογράφει η Πρωτοβουλία Κατοίκων Σταυρού καλούν την Κυριακή 15 Ιανουαρίου τον χανιώτικο λαό, περιβαλλοντικές οργανώσεις, πολιτικά κόμματα, ΜΜΕ στην πλ. Νικηφοράκη – παραλία Ζορμπά, στις 11.30 π.μ. για ενημέρωση.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

Λόγω της μεγάλης γιορτής σήμερα του αγιασμού των υδάτων, αξίζει να δείξουμε στους Χανιώτες πολίτες οτι οι χρυσές παραλίες μας που χιλιάδες τουριστών απολαμβάνουν κάθε χρόνο απο ολη την γη, δεν ειναι τόσο βρώμικες απο τους βόθρους και που θα σώσουν τα αντλιοστάσια λυμάτων κατασκευάζοντας τα μάλιστα πάνω στην αιγιαλίδα ζώνη με παλιές ή ανύπαρκτες μελέτες. Ένα σοβαρό θέμα προς συζήτηση και μελέτη αφού πλέον και στο τελευταίο ψαροχώρι (στην ταβερνα του κυρ Μανωλη…) θα χτίζεται και ενα αντλιοστάσιο λυμάτων, που στην πρώτη δυσλειτουργία θα γεμίζει η παραλία λύματα – εικόνες που δυστυχώς θα κληρονομήσουν τα παιδιά μας απο τα ‘’έξυπνα αντλιοστάσια στο κύμα οπως μακαρίζουν πεισματικά για ‘’εξυπνες πόλεις’’ και ‘’εξυπνους πολίτες’’.

Επειδή λοιπόν κάποιοι παράγοντες στον δήμο Χανίων συνεχίζουν να κρύβονται από τους κατοίκους του Σταυρού αλλα και κάποια στελέχη απο την ΔΕΥΑΧ που σκόπιμα κρύβουν τις μελέτες (Μ.Π.Ε) προσπαθώντας με μεγάλη αγωνία και με μια διάθεση δημιουργίας εξαρτημένων αντανακλαστικών (θεωρία Παυλόφ), χωρίς όμως καμια επιστημονική μελέτη να πείσουν την κοινή γνώμη οτι οι σηπτικοί βόθροι των σπιτιών αποτελούν μόλυνση για το περιβάλλον. Ας εξηγήσουν ειδικά στον Σταυρό γιατή η Παχιά Αμμος και γενικότερα η περιοχή παιρνει κάθε χρόνο άριστα για την ποιότητα των υδάτων απο αναρτημένες μελέτες της ΕΕ – υπηρεσία υδάτινων πόρων ποιότητας νερού ΕΕ, επισυνάπτουμε σχετική φωτογραφία.

"Sponsored links"

Αυτη λοιπόν η προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης με διάσπαρτα τα παπαγαλάκια σε όλο τον νομο Χανίων οτι κάποιοι γραφικοί στον Σταυρό έχουν ξεσηκωθεί, ας πληροφορηθούν έστω μόνο απο τα τοπικά ΜΜΕ (και ευχαριστούμε που ειναι δίπλα μας ολο αυτό το χρονικό διάστημα απο 29/11/2022) οτι είμαστε σχεδόν 5,500 υπογραφόντες πολίτες μέχρι σήμερα που αντιδρούν σε αυτή την χωροθέτηση λίγα μέτρα απο το κ’υμα και τις φωλιές των χελώνων.

Εχουμε ζητήσει κυβερνητική παρέμβαση αλλα και παρέμβαση απο την ΕΕ.

Καλό θα ήταν την Δευτερα 9/2/2023 να μην εμφανιστούν τα μηχανήματα του Τσόντου και της ΔΕΥΑΧ στην παραλία Παχιάς Αμμου γιατι θα σηκώσουν θύελλα αντιδράσεων με απρόβλεπτες συνέπειες προεκλογικές και μη.

Καλούμε την Δευτέρα το πρωί τον δημαρχο κο Σημανδηράκη να δείξει την σύγκλιση στην πράξη – το ΔΣ Χανίων – την Περιφέρεια /αποκεντρωμενη διοικηση – ΟΦΥΠΕΚΑ, την κοινότητα Κουνουπιδιανών και λοιπούς παράγοντες να έρθουν στην παραλία να συζητήσουμε το πρόβλημα που εχει δημιουργηθεί, έχει πάρει ήδη πολιτικές διαστάσεις αφου εχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, ο υφυπουργός, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, εχει κατατεθεί ερώτημα στην Βουλή απο τον βουλευτή Κρίτωνα Αρσένη – ΜέΡΑ25.

Σας περιμένουμε, ειμαστε πολίτες με υποχρεώσεις αλλα και δικαιώματα, είσαστε πολίτες με δικαιώματα αλλα και υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες που σας τοποθετούν ….προσωρινά…. σε αυτες τις θέσεις και αξιώματα, εξυπηρετείτε ολους τους πολίτες απο όλες τις τάξεις και όλα εισοδήματα, δεν ειναι το περιβάλλον χρηματιστηριακός δείκτης dow jones.

Κυριακη 15/1/2023 καλούμε τον χανιώτικο λαό, περιβαλλοντικές οργανώσεις, πολιτικά κόμματα, ΜΜΕ στην πλ. Νικηφοράκη – παραλία Ζορμπά, στις 11.30 π.μ. για ενημέρωση και περίσκεψη

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live