15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Οι καταστηματάρχες της Παλιάς Πόλης αντιδρούν για την έλλειψη χώρων στάθμευσης και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στα πιο απίθανα σημεία

Ημερομηνία:

Ο Σύλλογος Καταστηματάρχων Παλιάς Πόλης Χανίων, με επιστολή του ζητά “άμεσες παρεμβάσεις και όχι άλλες υποσχέσεις ή αναλήθειες από τους αρμόδιους» σε μια σειρά ζητήματα μεταξύ άλλων στο μεγάλο πρόβλημα έλλειψης θέσεων στάθμευσης αλλά και του ελέγχου της εισόδου αυτοκινήτων στην Παλιά Πόλη πέρα του ωραρίου τροφοδοσίας».

Όπως αναφέρουν το χειμώνα παρουσιάζονται «αποκρουστικές εικόνες» με «παρκαρισμένα αυτοκίνητα ακόμα και στα πιο απίθανα σημεία… σε κάθε γωνιά της περιοχής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Συλλόγου Καταστηματάρχων Παλιάς Πόλης

Την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παλιάς Πόλης.

Στην Γενική Συνέλευση υπήρξε συμμετοχή Καταστηματαρχών από όλους τους εμπορικούς δρόμους της Παλιάς Πόλης κάτι που μας έδωσε την δυνατότητα να καταλήξουμε σε σαφή συμπεράσματα.

Η σεζόν σε γενικές γραμμές έκλεισε με θετικό πρόσημο αν και τα συνεχώς αυξημένα έξοδα και η ακρίβεια σε όλα τα επίπεδα πλήττουν αναπόφευκτα και τον δικό μας κλάδο.

Αντιθέτως, τα συμπεράσματα για την γενική εικόνα της πιο αναπτυγμένης τουριστικά περιοχής στον Νομό ήταν απογοητευτικά.

Με εξαίρεση τον τομέα της καθαριότητας που η κατάσταση ήταν σαφώς βελτιωμένη οι υπόλοιποι τομείς απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις και όχι άλλες υποσχέσεις η αναλήθειες από τους αρμόδιους.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην έλλειψη θέσεων στάθμευσης αλλά και ελέγχου της εισόδου αυτοκινήτων στην Παλιά Πόλη πέρα του ωραρίου τροφοδοσίας.

Χιλιάδες επισκέπτες γνώρισαν απίστευτη ταλαιπωρία στην προσπάθεια τους να επισκεφθούν την Παλιά Πόλη και πολλοί από αυτούς δεν την επισκέφθηκαν ποτέ.

Πολλοί έμεναν άφωνοι, όταν εκτός ωραρίου έβλεπαν αυτοκίνητα και φορτηγά να μπαινοβγαίνουν ανενόχλητα στους πεζόδρομους με σοβαρό τον κίνδυνο ατυχήματος.
Οι αποκρουστικές εικόνες με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ακόμα και στα πιο απίθανα σημεία ήταν καθημερινό φαινόμενο σε κάθε γωνιά της περιοχής.

Τεράστια η ταλαιπωρία και για τους μόνιμους κάτοικους που έβλεπαν στις θέσεις τους συνεχώς κάποιο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ενώ συχνές ήταν οι παραβιάσεις ακόμα και στις θέσεις των ΑΜΕΑ.
Και πάρα τις μεγάλες υποσχέσεις εδώ και δύο χρόνια της Δημοτικές Αρχής για τα Περιφερειακά Πάρκινγκ και την μετακίνηση των επισκεπτών με mini bus,τον έλεγχο της εισόδου των αυτοκινήτων στις εισόδους της Παλιάς Πόλης με την χρήση ηλεκτρικής μπάρας, την προστασία των θέσεων στάθμευσης των μόνιμων κατοίκων και των ΑΜΕΑ τελικά δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Φυσικά τα προβλήματα δεν σταματάνε εδώ….

Παρατηρήσαμε την αργή η και σε ορισμένες περιπτώσεις ανύπαρκτη αποκατάσταση των ζημιών σε πεζοδρόμια, πινακίδες, και διαγραμμίσεις.

"google ad"

Συχνά νιώσαμε άβολα με τα σχόλια που ακούσαμε την κακή εικόνα των WC στην Ζαμπελίου, για την απομακρυσμένη στάθμευση των Τουριστικών Λεωφορείων και γίναμε εμείς οι άνθρωποι της πληροφορίας αφού τα τουριστικά περίπτερα του Δήμου είναι λίγα και όχι με σταθερή λειτουργία.(π.χ. το γραφείο πληροφοριών που εξυπηρετεί στο κτίριο του Δήμου Χανίων, επί της Μυλωνογιάννη, δεν λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα)

Για όλα τα παραπάνω συναντηθήκαμε και συζητήσαμε πολλές φορές με τους αρμόδιους και θα το κάνουμε ξανά.

Σκέψεις και Ιδέες υπάρχουν και μάλιστα από ανθρώπους που ζουν στο πετσί τους την Παλιά Πόλη δεκαετίες και θα συνεχίσουν να την ζουν γιατί είναι κομμάτι της.

Ας φροντίσουν όμως οι συνομιλητές μας αυτή τη φορά να είναι ειλικρινείς και αληθινοί.

Γιατί πίσω από όλα αυτά που περιγράφουμε εξαρτάται η διαβίωση και η καθημερινότητα χιλιάδων από εμάς αλλά και το μέλλον μια περιοχής που η ψυχή της είναι οι άνθρωποι της.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...