15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Οι μαθητές της Γαύδου και το Γυμνάσιο: Αδύνατη η δημιουργία ενός μόνο τμήματος, λέει ο γ.γ. του Υπουργείου Υγείας | Βίντεο

Ημερομηνία:

Πολλές συζητήσεις προκαλεί η είδηση ότι κλείνει το δημοτικό σχολείο Γαύδου λόγω έλλειψης μαθητών. Για το θέμα που απασχολεί τις οικογένειες στο ακριτικό νησί καθώς και το πώς θα στηριχθούν οι δύο μαθητές που σε λίγες ημέρες θα πρέπει να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο μίλησε στην ΕΡΤ ο Αλέξανδρος Κόπτσης, γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, απαντώντας ότι υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι που καθιστούν αδύνατη την ίδρυση και λειτουργία Γυμνασίου στο νησί.

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει διαφοροποίηση»

Σχολιάζοντας το καθολικό αίτημα των κατοίκων του ακριτικού νησιού για δημιουργία Γυμνασίου προκειμένου η οικογένεια να μην χωριστεί και εγκαταλείψει το νησί – καθώς η μητέρα αναγκάζεται να μετοικήσει στην Κρήτη μαζί και με το 3ο παιδί της οικογένειας που είναι στο νηπιαγωγείο αφήνοντας πίσω τον αγρότη πατέρα – ο κ. Κόπτσης δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ότι είναι αδύνατη η δημιουργία ενός μόνο τμήματος.

«Απαιτούνται οκτώ με εννέα εκπαιδευτικοί γιατί υπάρχουν μαθήματα ειδικότητας» δήλωσε ο κ. Κόπτσης τονίζοντας ότι δεν μπορούν να παραλειφθούν μαθήματα γιατί καταστρατηγείται το ωρολόγιο πρόγραμμα και το καταστατικό. Όπως δήλωσε ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας θα είναι αμφίβολο να βρεθούν οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοι και ακόμα και αν βρεθούν θα υπάρχει πρόβλημα στις μετακινήσεις τους.

 

«Έχουμε πάρα πολλές παραμεθόριες περιοχές. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει διαφοροποίηση και δυνατότητα κάλυψης όλων», υποστήριξε ο κ. Κόπτσης.

Συμπληρωματικά δήλωσε ότι «ως Πολιτεία κάνουμε τα πάντα. Σε νησιωτικές περιοχές με τόσα λίγα παιδιά είναι αδύνατο. Όπου υπάρχουν τέτοια ζητήματα, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τους δήμους ψάχνουμε λύσεις για να προσφέρουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια».

79 δημοτικά και 267 νηπιαγωγεία λειτουργούν με λιγότερους από πέντε μαθητές

«Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να παρέχει το μορφωτικό αγαθό της κυβέρνησης σε όλους τους μαθητές. Δεν είναι τυχαίο που στέλνουμε εκπαιδευτικό έστω και για έναν μαθητή, ακόμα και αν πρόκειται για νηπιαγωγείο. Δεν είναι τυχαίο ότι 79 δημοτικά και 267 νηπιαγωγεία λειτουργούν με λιγότερους από πέντε μαθητές», δήλωσε ο κ. Κόπτης.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας στη Γαύδο πέρυσι φοιτούσαν δύο μαθητές στο νηπιαγωγείο και δύο μαθητές στο δημοτικό. «Εμείς στείλαμε μία νηπιαγωγό και μια δασκάλα» είπε ενώ αναφερόμενος στην φετινή χρονιά δήλωσε ότι «θα υπάρχει μόνο ένας μαθητής στο νηπιαγωγείο. Στο Γυμνάσιο τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά που καθιστούν τη λειτουργία ενός γυμνασίου άκρως προβληματική έως αδύνατη». Και όπως συμπλήρωσε, στο υπουργείο Παιδείας κάνουν τα πάντα για να προσφέρουν εκπαίδευση στον τελευταίο μαθητή της χώρας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ