Οι μελλοντικοί επιστήμονες στα Πανεπιστήμια της Κρήτης εμβολιάζονται! Εξαίρεση πανελλαδικά οι εκκλησιαστικές σχολές

Κανένα σχόλιο

«Πολιτικό μήνυμα» χαρακτηρίζει ο Άγγελος Συρίγος, υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μεγάλο ποσοστό των εμβολιασμένων φοιτητών.

«Έρχεται μια βουβή μάζα, ένας τεράστιος αριθμός φοιτητών και λέει «εμβολιάζομαι». Εξαίρεση αποτελούν οι εκκλησιαστικές σχολές με ποσοστό 55%».

Eιδικότερα, ανά πανεπιστήμιο, το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων έχει το ΕΜΠ (78%), ακολουθούν, το ΕΑΠ (77%), το ΟΠΑ (75%), το ΕΚΠΑ και το Πολυτεχνείο Κρήτης (73%), το ΠΑΠΕΙ και το Πάντειο, (72%), το Πανεπιστήμιο Κρήτης (71%), η ΑΣΚΤ και το Χαροκόπειο (70%), το ΑΠΘ, το Δημοκρίτειο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (68%), ενώ στις τελευταίες θέσεις, πριν τις εκκλησιαστικές σχολές, είναι το Ιόνιο, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο με 62%, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας με 59% και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με 58%.

"Sponsored links"

Mέχρι στιγμής, έχει εμβολιαστεί σχεδόν το 70% των φοιτητών, με τουλάχιστον μια δόση, και πλήρως το 91% του διδακτικού προσωπικού και το 87% του διοικητικού προσωπικού.

Χαρακτηριστικό είναι και το μύνημα του Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Μανώλη Στρατάκη:

«Με βάση τα πρόσφατα στοιχεία που μας γνωστοποίησε το ΥΠΑΙΘ, διαπιστώνεται ότι περισσότερο από το 80% των εγγεγραμμένων φοιτητών στα 6 τμήματα της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει και μάλιστα σε 3 από αυτά (Βιολογίας, Φυσικής και Χημείας) το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το 85%.

Η Κοσμητεία της Σχολής χαιρετίζει θετικά αυτή την εξέλιξη και καλωσορίζοντας τους νεοεισαχθέντες πρωτοετείς φοιτητές τους παροτρύνει να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν ώστε να υπάρξει ομαλή επαναλειτουργία των Τμημάτων με δια ζώσης εκπαιδευτικές διαδικασίες κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-22. Εντός του χώρου του Πανεπιστημίου προβλέπεται να λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live