24.8 C
Chania
Sunday, October 6, 2024

Οι Παλαιστίνιοι δημοσίευσαν τη λίστα των 7.028 νεκρών μετά την αμφισβήτηση του αριθμού των νεκρών από τον Μπάιντεν

Ημερομηνία:

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα ονόματα 7.028 ανθρώπων που σκοτώθηκαν, μια ημέρα αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αμφισβήτησε τον αριθμό των νεκρών από τον ισραηλινό στρατό στη Γάζα.

Το υπουργείο δημοσίευσε μια έκθεση 210 σελίδων που περιγράφει λεπτομερώς τα ονόματα, την ηλικία, το φύλο και τον αριθμό ταυτότητας κάθε ατόμου που σκοτώθηκε στον θύλακα. Μεταξύ 7 Οκτωβρίου και 15:00 τοπική ώρα στις 26 Οκτωβρίου, σκοτώθηκαν 7.028 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 2.913 παιδιών και 3.129 γυναικών. Ο αριθμός των ανδρών που σκοτώθηκαν ανήλθε σε 3.899.

Ο αριθμός των αγνώστων ατόμων εντός του απολογισμού των νεκρών ανέρχεται σε 218. «Αφήστε τον κόσμο να μάθει ότι πίσω από κάθε αριθμό κρύβεται η ιστορία ενός ατόμου του οποίου το όνομα και η ταυτότητα είναι γνωστά. Ο λαός μας δεν μπορεί να αγνοηθεί», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Ασράφ αλ-Κούντρα, σύμφωνα με το Middle East Eye. Η έκθεση δεν περιλαμβάνει τους αγνοούμενους κάτω από τα ερείπια, αυτούς που θάφτηκαν χωρίς να μεταφερθούν σε νοσοκομείο και εκείνους για τους οποίους τα νοσοκομεία δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες εγγραφής.

Ως εκ τούτου, το υπουργείο είπε ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι αναφέρεται στην έκθεση. Ο αλ-Κούντρα δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση «στερείται ανθρώπινων προτύπων, ηθικών και βασικών αξιών για τα ανθρώπινα δικαιώματα» επειδή αμφισβήτησε «ξεδιάντροπα» την εγκυρότητα του αριθμού των νεκρών.

«Αποφασίσαμε να βγούμε και να ανακοινώσουμε, με λεπτομέρειες και ονόματα, και μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο, την αλήθεια για τον γενοκτονικό πόλεμο που διέπραξε η ισραηλινή κατοχή εναντίον του λαού μας», σημείωσε. «Επιβεβαιώνουμε ότι οι πόρτες του Υπουργείου Υγείας είναι ανοιχτές για πρόσβαση σε όλα τα ιδρύματα», πρόσθεσε ο αλ Κούντρα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εστίαση: Φορολογούν τώρα και τα… πουρμπουάρ – Τα POS μετατρέπουν το φιλοδώρημα σε μέρος του μισθού

Ένα σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει στα καταστήματα εστίασης...

«Νομοθετήστε για τα smartphones σαν να είναι τσιγάρα», λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΟΥ

Την άποψη ότι τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους...

Φαράγγι της Σαμαριάς: “Ταβάνι” τα 1.000 άτομα την ημέρα

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) ανακοινώνει...