Οι ποδηΛάτρεις είναι μια ιδέα

Κανένα σχόλιο

Το Φεγγάρι στη ρόδα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24/5 ήταν κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι. Με συμμετοχές που ξεπέρασαν τους 900 παίχτες ήταν ένα βροντερό παρόν του ποδηλάτου στην πόλη των Χανίων. Ήταν και μία απόδειξη ότι η συμμετοχικότητα και η αυτό-οργάνωση καταφέρνει τα πάντα και μάλιστα  χωρίς χορηγούς, ούτε κέρδος. Ο καθένας με τον τρόπο που μπορούσε, επαγγελματίες και απλοί λάτρεις του ποδηλάτου προσέφεραν τις γνώσεις, τα υλικά και τον χρόνο τους για αυτή τη γιορτή του ποδηλάτου.

Οι ποδηλάτρεις θεωρούν το δικαίωμα στον ελεύθερο δημόσιο χώρο αυτονόητο αγαθό. Η παλιά πόλη αποτελεί ένα φυσικό σκηνικό για το παιχνίδι και ένα χώρο σίγουρα πιο ασφαλή για τους ποδηλάτες σε αντίθεση με το κέντρο της πόλης. Ο δήμος, το λιμενικό ταμείο και το λιμεναρχείο νομολατρικά μας υπενθύμισαν ότι τα ποδήλατα απαγορεύονται στην παλιά πόλη, την ίδια ώρα που ένα πούλμαν με επισήμους για την μάχη της Κρήτης άραζε μέσα στη παλιά πόλη. Ακόμα λοιπόν και αν οι αλυσίδες δεν κατέβηκαν ποτέ για την ασφάλεια των ποδηλάτρεων το παιχνίδι κύλησε ομαλά και 920 ποδήλατα έδωσαν ζωή στη παλιά πόλη.

Οι ποδηΛάτρεις είναι μια ιδέα. Δεν έχει καταστατικό, ούτε ιεραρχία και θα παραμείνει έτσι, σε πείσμα όσων προσπαθούν να καπελώσουν, να εμποδίσουν ή να καλουπώσουν την δυναμική μας. Ο εμπνευστής του Φεγγάρι στη Ρόδα και θεμέλιος λίθος των ποδηΛάτρεων Γιάννης Κτιστάκης μπορεί να μην είναι πια στη ζωή αλλά το όραμά του και οι ιδέες του ζουν μέσα σε όλους όσους τον γνώρισαν. Δεν θα παίζουμε ούτε θα ποδηλατούμε με άδειες στην πόλη μας. Αρκετοί νόμοι και κανόνες έχουν κάνει τη ζωή μας αφυδατωμένη. Ώρα να βγούμε από τα σπίτια μας ελεύθεροι.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live