Οι πολιτικές ελίτ έριξαν έξω την Ελλάδα

Κανένα σχόλιο

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη, Νίκος Χριστοδουλάκης όπως ήταν φυσικό υπερμάχησε σε άρθρο του στα “Χ.Ν” υπέρ της εντάξεως της χώρας μας στο ευρώ και στον¨ “σκληρό πυρήνα των χωρών της Ευρώπης.” Όπως διατυμπάνιζαν και τότε με την ένταξη. Το εκάστοτε νόμισμα δεν είναι φετίχ αλλά εργαλείο πολιτικής.Προφανώς δεν χρεοκόπησε η χώρα λόγω της εντάξεως μας στο ευρώ, αλλά την ζημιά της την έπαθε.Δεν μπορείς σαν Ελλάδα να εισέλθεις σε μια ένωση και σένα κοινό νόμισμα αν δεν υπάρχει και κοινή οικονομική πολιτική. Δεν μπορείς να εισέλθεις σένα νόμισμα με ανταγωνίστριες χώρες τις ισχυρότερες της Ευρώπης και να μην απαιτείς τα ελλείμματα της χώρας σου, που γίνονται πλεονάσματα των πλουσίων χωρών λόγω του ελλειμματικού σου ισοζυγίου, τρεχουσών εξωτερικών συναλλαγών, να μην επανέρχονται στη χώρα σου υπό την μορφή επενδυτικών προγραμμάτων.Έτσι γίνεται στην αμερικάνικη ομοσπονδία Η.Π.Α και αυτό τονίζει πλειάδα έγκυρων οικονομολόγων.Τότε αν δεν γίνουν αυτά, δεδομένου ότι έχεις χάσει σαν χώρα και το προνόμιο της υποτίμησης του νομίσματος βρίσκεσαι με την πλάτη κολιμένη στον τοίχο.
Έτσι βρέθηκε η χώρα μας με την ένταξη μας στο ευρώ και επί πλέον η άφρονα κυβέρνηση της Ν.Δ συνέχισε να δανείζεται 35 δισσεκατομύρρια ευρώ το χρόνο και να διογκώνει το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού μέχρι να σκάσει η φούσκα της διεθνούς οικονομικής κρίσης.
Οι πολιτικές ελίτ με τις πράξεις τα λάθη και τις παραλείψεις τους, φτωχοποίησαν τον Ελληνικό λαό και διόγκωσαν τα ποσοστά της “ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΉΣ.”

Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live