Οι σφάκες στους δρόμους

Κανένα σχόλιο

Σε κάποιους δρόμους είναι ωραίες. Όταν καλύπτουν ασχήμιες ή όταν συμπληρώνουν εικόνες. Π.χ. στην Λεωφόρο Καζαντζάκη κατά μήκος του δρόμου απέναντι από τα σπίτια, είναι πολύ ωραία. Συνθέτουν μια ωραία εικόνα με το απέραντο λιόφυτο πίσω τους. Όταν είναι ανθισμένες ειδικά, μαζί με το ασημοπράσινο λιόφυτο σχηματίζουν ένα ωραίο πίνακα. Έε, αυτές που συμπληρώνουν ομορφιά πάει η Επιτροπή Πρασίνου του Δήμου με τους εργάτες της και τις κόβει από τον πάτο.

Αυτές, που πρέπει να κοπούν γιατί καταστρέφουν το περιβάλλον, τις αφήνει και γίνονται «θεριά». Ένα τείχος σκοτεινό που εμποδίζει την παραμικρή θέα. Την απέραντη ομορφιά και θέα που είχε ο δρόμος για τη Μαλάξα. Πάει η ομορφιά, χάθηκε! Ένα σκοτεινό τείχος από τις πελώριες σφάκες απ’ την μεριά της πανώριας θέας και απ’ την άλλη μεριά του δρόμου η πλαγιά, κάθετη πολλές φορές του βουνού, γυμνή! Να τις φύτευαν τουλάχιστον απ’ τη μεριά της γυμνής πλαγιάς! Δηλαδή, ανεβαίνοντας για Μαλάξα, απ’ την δεξιά μεριά, θα ήταν ωραίες. Θα κάλυπταν το κενό και δεν θα κατέστρεφαν την θα της απέναντι μεριάς που φυτεύθηκαν.

Το ίδιο συμβαίνει και στον δρόμο για τον Ομαλό. Απ’ τη μεριά που πρέπει να καλυφθούν οι ασχήμιες από το κόψιμο του δρόμου, δεν έχουν φυτευθεί και από την μεριά που κόβουν την απέραντη θέα μέχρι τη θάλασσα έχουν βάλει αυτές τις απαίσιες για το συγκεκριμένο περιβάλλον, σφάκες. Που δεν ταιριάζουν για αυτήν την τοποθεσία.

"Sponsored links"

Μα τέλος πάντων, βάσει ποιου γνώμονα φυτεύονται παντού και οπουδήποτε μόνο σφάκες; Τι δουλειά έχουν οι σφάκες στον Ομαλό; Τι σχέση έχουν με τον Ομαλό; Βάση ποιου σκεπτικού οι «ειδικοί» αλλοιώνουν το περιβάλλον;

Μου φαίνεται πως η φύση ήταν πιο φυσική και πιο ωραία πριν εφευρεθούν οι «ειδικοί»

Ένας πολίτης που βλέπει
(ονοματεπώνυμο στη Σύνταξη)

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live