24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Οι Σφακιανοί βροντοφώναξαν “ελεύθερα βουνά, χωρίς αιολικά”! | Φωτός

Ημερομηνία:

Εκατοντάδες συμμετείχαν στην εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Σφακίων ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών ΒΑΠΕ στην περιοχή.

Σε ευχαριστήριο μήνυμά της η Πρωτοβουλία αναφέρει:

Με μεγάλη χαρά καλωσορίσαμε στο Ασκύφου τους εκατοντάδες φίλους των βουνών που συμμετείχαν στις δράσεις και την μεγάλη συναυλία που διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Σφακίων ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών ΒΑΠΕ με συνδιοργανωτές τον Δήμο Σφακίων και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ασκύφου και Ανώπολης.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς που κατέστησαν δυνατό να γίνει μια τέτοια διοργάνωση χωρίς κανένα αντίτιμο για τους συμμετέχοντες. Αρχικά τον Γιάννη Λύκο για τον ήχο και έπειτα τα Τεμένια, την ΕΤΑΝΑΠ, το Best Buy, το Meatland, το All to Print, την Image επιγραφες και το super market Καγιαδάκης.

Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν στις παράλληλες δράσεις με τον Γιώργο Λιμαντζάκη και τον Ευτύχη Νανάκη. Τόσο η περιπατητική ξενάγηση στα Μουσεία όσο και η ανάβαση στην Ανεμοκεφάλα είχαν δεκάδες συμμετέχοντες που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τον τόπο και τα βουνά του. Επιφυλασσόμαστε για την ανάβαση στους Κουλέδες που δεν έγινε λόγω χρόνου.

Ευχαριστούμε τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Ασκύφου που άνοιξαν την συναυλία με τον καλύτερο τρόπο, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του μουσικού εργαστηριού που πραγματοποιήθηκε με την μουσικοπαιδαγωγό Δώρα Μαργαρίτη την οποία επίσης ευχαριστούμε θερμά. Ευχαριστούμε τον μουσικό Άκη Πιτσάνη για την ερμηνεία του τραγουδιού «Ανεμοσκοτώστρες» που συνέθεσε για τον δίκαιο αγώνα των φίλων των ελεύθερων βουνών.

Ευχαριστούμε τους μουσικούς Γιώργο και Σταύρο Ψαρουδάκη που εμφανίστηκαν με τους Νίκο Ρενιέρη και Μάνο Σφακιανάκη καθώς και τον Γιώργο Μανωλάκη που ανέβηκε στην σκηνή με τον Ζαχαρία Σπυριδάκη, τον Γιάννη Παπατζανή και τον Μανώλη Καλαϊτζάκη. Μας χάρισαν μια υπέροχη μουσική βραδιά με κλίμα αλληλεγγύης και αγωνιστικότητας συμμεριζόμενοι την αντίθεσή όλων μας στο σχέδιο μετατροπής της Κρήτης σε μπαταρία της Ευρώπης.

Η αρχή έγινε! Η κοινότητα παίρνει ξεκάθαρη θέση και λέει όχι στις ανεμογεννήτριες και στον βιασμό της φύσης στον βωμό του κέρδους. Θα προστατεύσουμε τα βουνά, την θάλασσα και τα νερά μας όλοι μαζί!

Ούτε στα Σφακιά, ούτε πουθενά, ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά!

Πρωτοβουλία Σφακίων ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών ΒΑΠΕ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ