25.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας

Ημερομηνία:

Αυτή την εβδομάδα κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες μόλις τέσσερις ταινίες, που όλες τους κινούνται σε ικανοποιητικά ποιοτικά επίπεδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το καλό σινεμά που βλέπουμε στις κινηματογραφικές αίθουσες τις τελευταίες εβδομάδες να εξακολουθεί. Την ίδια στιγμή, το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην τελική ευθεία του. Βέβαια, περισσότερη Ελλάδα μπορείς να γευτείς αν βρεθείς στοΦεστιβάλ Σεβίλλης αυτές τις ημέρες, παρά στη Θεσσαλονίκη. Και για τους ακραιφνείς φεστιβαλικούς σινεφίλ: την ερχόμενη Τετάρτη ξεκινάει το 25ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στην Αθήνα. Του Νέστορα Πουλάκου.

Ταινία της εβδομάδας είναι το σκληρό κοινωνικό δράμα του Τόμας Βίντερμπεργκ “Το Κυνήγι” ******* (7/10), με τη θαυμάσια ερμηνεία του Μαντς Μίκελσεν που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Καννών.

Μαύρο χιούμορ, χοντρές πλάκες και ένα κοινωνικό μήνυμα μέσω παρωδίας, διαθέτει η ταινία “Επτά ψυχοπαθείς” ****** (6/10) του Μάρτιν ΜακΝτόνα. Μια ακόμη παραβολική σάτιρα της βίας μετά την απολαυστική “Αποστολή στη Μπριζ”.

Υπέροχο, χαριτωμένο και καλοδουλεμένο κινούμενο σχέδιο είναι “Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα” ***** (5/10), γαλλικής παραγωγής, που έχει σοβαρές πιθανότητες για οσκαρική υποψηφιότητα. Πάντως παραμένει αθεράπευτα παιδικό.

Με την αφαίρεση να… απουσιάζει σε κάθε σπιθαμή του, από σήμερα προβάλλεται το “J.A.C.E.” **** (4/10) του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, ένα χρόνο μετά το βραβείο γυναικείας ερμηνείας που έλαβε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Πηγή: SevenArt

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Την ώρα των βασανιστηρίων φορούσε χειροπέδες, λέει στο in η δικηγόρος της οικογένειας

Εν μέσω αντιδράσεων για τον βασανιστικό θάνατο του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου...

Νεκρός βρέθηκε ο 60χρονος Γερμανός που αγνοούνταν στη Σούγια

Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού του 60χρονου Γερμανού...

Σήμερα η ομιλία Ανδρουλάκη στα Χανιά

Λίγες ημέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ ο...