Οι φοιτητικοί Σύλλογοι Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλουν την παρεμπόδιση δημόσιας δράσης κατά την παρέλαση από την Ασφάλεια Χανίων

ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΧΑΝΙΩΝ:

Ένα ακόμα περιστατικό παρεμπόδισης δημόσιας δράσης φοιτητ(ρι)ών από την ασφάλεια Χανίων. Καταγγέλλουμε την παρενόχληση φοιτητών, φοιτητριών και αγωνιστών!

Κατά την διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, σχήματος ΕΑΑΚ του Πολυτεχνείου Κρήτης, μοιράζανε κείμενα στα πλαίσια προπαγάνδισης προγραμματισμένης προφεστιβαλικής εκδήλωσης, ενόψει του 19ου Αντιπολεμικού φεστιβάλ.

Η ασφάλεια των Χανίων, χωρίς να δείξουν τα στοιχεία τους,κυριολεκτικά άρπαξαν τα κείμενα από τα χέρια φοιτητών. Αρνήθηκαν επανειλημμένα να τα δώσουν πίσω απαιτώντας να αποχωρίσουν οι φοιτητ(ρι)ες από το χώρο.

Να τονιστεί ότι ο χώρος αφορούσε το πεζοδρόμιο πλησίον της παρέλασης, δηλαδή δημόσιο και ανοιχτό χώρο για όλο το Χανιώτικο λαό. Μάλιστα είναι προφανής η στοχοποίηση των φοιτητών που μοιράζανε, αφού τους αποκαλούσαν με τα ονόματα τους τα οποία προφανώς γνώριζαν, αφού δεν είχαν ερωτηθεί νωρίτερα.

Η ασφάλεια στα Χανιά ξεδιάντροπα παρακολουθεί, και παρενοχλεί φοιτητές , φοιτήτριες και αγωνιστές της πόλης. Αφορμή για την κίνηση αυτή ήταν η δήθεν προληπτική διασφάλιση της ομαλής έκβασης της παρέλασης, παρά το γεγονός ότι οι προθέσεις των φοιτητών ήταν ξεκάθαρες. Οι οποίες δεν ήταν άλλες από το μοίρασμα προπαγανδιστικών κειμένων στο κόσμο, για την επερχόμενη εκδήλωση τους, ενώ μάλιστα διαχρονικά τις ημέρες των παρελάσεων, και όχι μόνο, πραγματοποιούνται μοιράσματα σε διάφορα σημεία της πόλης των Χανίων. Να μας πουν, λοιπόν,από πότε είναι παράνομο να μοιράζει κανείς κείμενα στην πόλη !

Ταυτόχρονα, ακριβώς την στιγμή που διαδραματίζεται το περιστατικό, μέλη της κυβερνητικής παράταξης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, περνώντας από το σημείο και βλέποντας τους συμφοιτητές τους να στοχοποιούνται και να τους κατάσχουν υλικά, όχι μόνο δεν τους στήριξαν, αντιθέτως με κοροϊδίες και ειρωνείες, πήραν ξεκάθαρη θέση υπέρ της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Η απαράδεκτη αυτή στάση τους, ανέδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό τους πρόσωπο, λειτουργώντας ως η 5η φάλαγγα του κυβερνητικού αυταρχισμού μέσα στα πανεπιστήμια.

Το τελευταίο διάστημα, η ασφάλεια των Χανίων λειτουργεί όλο ένα και πιο αυταρχικά εις βάρος των φοιτητών, δημιουργώντας αναίτια σκηνικά, αυθαιρετώντας επανειλημμένα. Δεν είναι λίγες οι φορές που με πρόφαση τυπικούς ελέγχους, ασφαλίτες σταματάνε φοιτητές στο δρόμο, κάνοντας ακόμα και σχόλια για την πολιτική δραστηριοποίηση τους, στοχοποιώντας τους και επιδιώκοντας να τους τρομοκρατήσουν. Κανένας στη πόλη των Χανίων δεν ξεχνάει την αναίτια εισβολή σε σπίτι φοιτητών, χωρίς καν την επίδειξη εντάλματος, δημιουργώντας σκευωρίες.

Την ίδια στιγμή που οι ΝΑΤΟϊκοί μπουκάρουν σε δωμάτια μικρών παιδιών και σουλατσάρουν ανενόχλητοι στην πόλη αφού η εισαγγελεία Χανίων κάνει τα στραβά μάτια, αγωνιστές και αγωνίστριες στοχοποιούνται διαρκώς για την δράση τους! Την ίδια στιγμή που δήμος και περιφέρεια γιορτάζουν με στρατιωτικές παρελάσεις την αποστολή εξοπλισμού και την στήριξη στρατιωτικών επιχειρήσεων, ο κόσμος συνεχίζει να πεθαίνει στις εντατικές και να βιώνει στην καθημερινότητα του τι σημαίνει φτώχεια, λιτότητα και ακρίβεια.

Το περιστατικό αυτό, ανάμεσα σε τόσα αλλά, μας γυρίζειστις πιο σκοτεινές εποχές. Εποχές επταετίας, όπου προληπτικά κατασκευάζονταν ύποπτοι μόνο και μόνο για την πολιτική τους τοποθέτηση. Που θα πάει αυτή η κατάσταση; Η ασφάλεια των Χανίων  στοχοποιεί με πρωτοφανή τρόπο τους αγωνιστές, καταπατώντας στοιχειώδειςδημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, και παρανομώνταςδιαρκώς. Ως εδώ!Δεν θα ανεχτούμε άλλο την στοχοποίηση όσων αγωνίζονται και αντιδρούν στις πολιτικές που διαλύουν τις ζωές εργαζομένων, λαού και νεολαίας!