13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Οι Χανιώτες θαυμάζουν το έργο του κορυφαίου ανθρωπιστή φωτογράφου Κώστα Μπαλάφα: “Φωτογραφίζοντας το Αντάρτικο στην Ήπειρο (1941-1944)”

Ημερομηνία:

Πάνω από 120 Χανιώτες και Χανιώτισσες επισκέφτηκαν την πρώτη μέρα την έκθεση: “Κώστας Μπαλάφας: Φωτογραφίζοντας το Αντάρτικο στην Ήπειρο (1941-1944)”.

H έκθεση άνοιξε τις πύλες της το απόγευμα της Παρασκευής, 04 Μαρτίου, από τις 6 έως τις 10 το βράδυ, στην πύλη Sabbionara (Μίνωος & Καλλεργών) στο Κουμ Καπί, στα Χανιά της Κρήτης.

Παρά τον άσχημο καιρό ξεπερνούν ήδη τους 800 όσοι έχουν περιδιαβεί την προηγούμενη βδομάδα τους χώρους της έκθεσης (από Δευτέρα 07/03 έως Σάββατο 12/03), συχνά ξεναγούμενοι από τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου: “ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ”, για να δουν από κοντά το σπάνιο φωτογραφικό υλικό του αγωνιστή και (με το ανεκτίμητο φωτογραφικό του έργο) ιστορικού συγχρόνως των χρόνων της Κατοχής και της Αντίστασης, Κώστα Μπαλάφα.

Αρκετοί εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τον κορυφαίο ανθρωπιστή φωτογράφο.

Αυτή η ζεστή και άμεση ανταπόκριση του φιλότεχνου κοινού της πόλης -παρά τις τόσες δυσκολίες και τα φράγματα που έπρεπε να ξεπεραστούν- μας γεμίζει σιγουριά και αισιοδοξία για το μέλλον. Πράγματι, όπως άλλωστε αναφέρει και ο τίτλος της έκθεσης, εδώ υπάρχει ένας λαός τρανταχτός που ανασυνθέτει την αγωνιστική ταυτότητά του και διεκδικεί και πάλι την ιστορία του!

Υπενθυμίζεται πως η έκθεση φωτογραφίας: “Κώστας Μπαλάφας: Φωτογραφίζοντας το Αντάρτικο στην Ήπειρο (1941-1944)” θα παραμείνει ανοικτή και επισκέψιμη για το κοινό όλο τον μήνα ΜΑΡΤΙΟ του 2016 στην ΠΥΛΗ SABBIONARA (Μίνωος & Καλλεργών) στα Χανιά της Κρήτης

Οι ώρες που θα είναι ανοιχτή είναι οι εξής:
Δευτέρα έως και Σάββατο: (πρωί) 10 έως 13.00μ.μ. &
(απόγευμα) 18.30 έως 21.00μ.μ

Επίσης κάθε μέρα στις 19.30μ.μ. προβάλλεται το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για τον Κώστα Μπαλάφα από τη σειρά: “Η ιστορία των χρόνων μου” σε σενάριο-σκηνοθεσία του Κώστα Μαχαίρα (διάρκεια 29 λεπτά, παραγωγή 2003).

Στο χώρο της έκθεσης φωτογραφίας υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης με προβολή πρόσθετου οπτικοακουστικού υλικού για τμήματα τάξεων από σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων (Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ κ.λπ.). Οι καθηγητές/-τριες που ενδιαφέρονται να συνοδεύσουν τους μαθητές σ’ αυτό το εκλεκτό, βιωματικό μάθημα σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, καλό είναι να επικοινωνούν πρώτα με την υπεύθυνη αυτής της δράσης, την κ. Μαρία Μαθιουδάκη, εκπαιδευτικό (κινητό: 6978602368), ώστε να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους στο χώρο.

Τέλος προς τιμή του σκηνοθέτη Κώστα Κουτσομύτη που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή μετά από σύντομη ασθένεια την προηγούμενη εβδομάδα, την Παρασκευή, 18 Μαρτίου στις 21.00μ.μ. στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της φωτογραφικής έκθεσης θα προβληθεί η ταινία του: “Ο κλοιός”, παραγωγής Ε.Κ.Κ., 1987. Η ΕΙΣΟΔΟΣ, όπως και για την φωτογραφική έκθεση, είναι φυσικά, ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...