Ολική καταστροφή στο Εργαστήριο Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Ολική καταστροφή υπέστη το Εργαστήριο Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς υπό συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί, από την οροφή “μπήκαν” νερά, με αποτέλεσμα να καταστραφεί εξοπλισμός αξίας εκατομμυρίων ευρώ!

Απογοητευμένος ο διευθυντής του Εργαστηρίου, Καθηγητής Αριστείδης Τσατσάκης, κάνει λόγο για ολική καταστροφή!

Όπως είπε στο Cretalive η κ. Μαρία Καμπουράκη, γραμματέας στο εργαστήριο, το πρωί σήμερα άνοιξε τα γραφεία και αντίκρισε την απόλυτη καταστροφή.

"Sponsored links"

Εκτιμάται πως η διαρροή προήλθε από κάποιον σωλήνα στις εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με την ίδια, οι καταστροφές εντοπίζονται μονάχα στην πτέρυγα των δύο εργαστηρίων τοξικολογίας, Α και Β. Το πρόβλημα μάλλον προέκυψε κάποια στιγμή από τη νύχτα της Κυριακής του Πάσχα ως τα ξημερώματα σήμερα. Το εργαστήριο, αν και κλειστό, εξυπηρετούσε μέσω του εφημερεύοντος προσωπικού. Το τελευταίο δείγμα που εξετάστηκε ήταν το βράδυ της κυριακης. Συνεπώς μέχρι τότε όλα ήταν καλά. Αυτή τη στιγμή το προσωπικό είναι εκτός του χώρου γιατί υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Την ίδια ώρα πολλές δικαστικές υποθέσεις είναι σε εκκρεμότητα λόγω τοξικολογικών εξετάσεων που αναμένονταν. Πρόκειται για υποθέσεις για τις οποίες, τα αποτελέσματα των τοξιλογικών αναλύσεων θεωρούνται κομβικής σημασίας και η είδηση αυτή έχει επιφέρει αναστάτωση και σε αυτό το επίπεδο.

Τα αντιδείγματα ευτυχώς σώθηκαν, ωστόσο λόγω της ολικής καταστροφής των εργαστηρίων, όλα μπλοκάρονται: και τα αποτελέσματα για τις υποθέσεις που φθάνουν στη Δικαιοσύνη αλλά και νοσοκομειακά, με τις καθυστερήσεις να είναι αναπόφευκτες.

Δικηγόρος Γ. Κοκοσάλης: Η Πολιτεία θα πρέπει να εξασφαλίσει τάχιστα τα αντίστοιχα κονδύλια αποκατάστασης των ζημιών

Με ιδιαίτερη έκπληξη και συνάμα ανησυχία ενημερωθήκαμε για το ατύχημα που συνέβη στην Μονάδα Τοξικολογίας του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Υπενθυμίζουμε ότι η εν λόγω μονάδα αποτελεί τον μοναδικό – νομοθετικά – πιστοποιημένο φορέα διενέργειας εργαστηριακών εξετάσεων ανίχνευσης ναρκωτικών και λοιπών ψυχοτρόπων ουσιών (αλκοόλ, κλπ) και κατά τούτο ελπίζουμε να μην υπάρξει κάποια αταξία σε συναφείς εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις ναρκωτικών, τροχαίων, κλπ.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το εμπειρότατο και επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό έχει φροντίσει να κρατήσει αντιδείγματα ή / και αντίγραφα των ήδη διενεργηθεισών εξετάσεων, διαφορετικά θα παρατηρηθούν σοβαρές καθυστερήσεις και λοιπές ταλαιπωρίες στις εκδικάσεις σοβαρών υποθέσεων κυρίως διακίνησης ναρκωτικών, στην πλειοψηφία των οποίων υπάρχουν προσωρινά κρατούμενοι κατηγορούμενοι. Ταυτόχρονα, η Πολιτεία θα πρέπει να εξασφαλίσει τάχιστα τα αντίστοιχα κονδύλια αποκατάστασης των ζημιών για ένα τόσο νευραλγικό και κοινωνικά απαραίτητο τμήμα.

Πρύτανης Γ.Κοντάκης: Αναγκαία η συντήρηση

Το περιστατικό με την εισροή υδάτων στον χώρο της Ιατρικής σχολής αναδεικνύει την ανάγκη συντήρησης του κτηρίου, όπως λέει στο Cretalive o πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Γιώργος Κοντάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ένα παλιό πλέον κτήριο, ωστόσο η γραφειοκρατία είναι τέτοια που και σήμερα να ξεκινούσε το Ίδρυμα τη διαδικασία θα χρειάζοταν ένας χρόνος για να αρχίσουν οι εργασίες.

"Sponsored links"

Στο σημείο έσπευσαν η αστυνομία και η πυροσβεστική ενώ η τεχνική υπηρεσία του ιδρύματος έχει απομονώσει την ηλεκτροδότηση, για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε, το πρόβλημα ξεκίνησε από έναν σωλήνα του συστήματος πυρόσβεσης. Το διάστημα από τη νύχτα της Κυριακής ως το πρωί σήμερα φαίνεται πως έγινε η ζημιά.

Τα νερά έχουν εισχωρήσει σε δύο ορόφους, στο εργαστήριο Τοξικολογίας είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα ενώ μικρότερης έκτασης καταστροφές υπάρχουν στον κάτω όροφο, όπου λειτουργούν εργαστήρια της Παιδιατρικής.

Ο κ. Κοντάκης αναφέρει πως δεν είναι δυνατόν μέχρι στιγμής να εκτιμηθεί το μέγεθος της καταστροφής. Αυτό θα γίνει σε δεύτερο χρόνο, όταν θα μπορέσουν οι άνθρωποι του ιδρύματος να εισέλθουν στους χώρους και να δουν τι ακριβώς έχει αφήσει …όρθιο το νερό.

cretalive.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live