Ολλανδία και Γερμανία θα πραγματοποιήσουν γεωτρήσεις στη Βόρεια Θάλασσα

Κανένα σχόλιο

Η Ολλανδία και η Γερμανία θα πραγματοποιήσουν από κοινού γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στη Βόρεια Θάλασσα και το πρώτο φυσικό αέριο αναμένεται να παραχθεί έως το 2024, ανακοίνωσε η ολλανδική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ολλανδικής κυβέρνησης, η παραγωγή θα γίνει στη Βόρεια Θάλασσα, περίπου 19 χιλιόμετρα βόρεια του Schiermonnikoog και του Borkum. Κατασκευάζεται αγωγός για να φτάσει το αέριο στην ακτή.

Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις έχουν αξιολογηθεί και πληρούνται όλοι οι σχετικοί όροι. Ωστόσο, λόγω των ανησυχιών των περιβαλλοντολόγων, τέθηκαν σε εφαρμογή πρόσθετοι κανονισμοί, όπως η μετακίνηση της πλατφόρμας μακριά από ένα τοπικό έργο για τα στρείδια και το νερό που απελευθερώνεται κατά την παραγωγή αερίου φιλτράρεται.

"Sponsored links"

Στην Ολλανδία, ο Ολλανδός υφυπουργός Johannes Alexander Vijlbrief εξέδωσε την Τετάρτη (1 Ιουνίου) άδειες για την έναρξη της γεώτρησης. Στη Γερμανία, οι απαιτούμενες άδειες επεξεργάζονται με επιταχυνόμενο ρυθμό. Πριν από ένα χρόνο, το γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας είχε αποφασίσει κατά των αδειών. Ωστόσο, η απόφαση αυτή ανατράπηκε εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Την Τρίτη (31 Μαΐου), η Gazprom ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ολλανδία, αφού η ολλανδική χονδρέμπορος GasTerra αρνήθηκε να υποκύψει στην απαίτηση του Κρεμλίνου να πληρώνει σε ρούβλια, υπό τον φόβο παραβίασης των κυρώσεων της ΕΕ.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live