16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης αιρετών των εκπαιδευτικών – Ποιοι εκλέγονται στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Με αυξημένη συμμετοχή σε σχέση με την προηγούμενη, ολοκληρώθηκε σήμερα, Κυριακή, η εκλογική διαδικασία ανάδειξης αιρετών των εκπαιδευτικών στα Συμβούλια εκπροσώπησής τους.

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας, το ποσοστό συμμετοχής για το ΚΥΣΔΕ ανήλθε στο 34,06% και για το ΚΥΣΠΕ στο 33,79%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσοστά συμμετοχής αυτά είναι υπερτριπλάσια εκείνων της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης, κατά την οποία τα ποσοστά συμμετοχής ήταν μονοψήφια.

Πλέον εκκρεμεί η συγκέντρωση όλων των αποτελεσμάτων από τις κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές.

«Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε θερμά όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της εκλογικής διαδικασίας, αλλά και σε όσους συμμετείχαν σε αυτήν, ως ψηφοφόροι ή υποψήφιοι», αναφέρει σε σχετική ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο το υπουργείο Παιδείας.

Τα αποτελέσματα στην Κρήτη

ΠΥΣΠΕ Ν. Ηρακλείου

Α.Δ.Η.Κ 507 (21,77%)
Αυτόνομο Δίκτυο 1075 (46,16%)
ΔΗ.ΣΥ 46 (1,98%)
Ελεύθεροι Εκπαιδευτικοί 675 (28,98%)
Λευκά 26 (1,12%)

ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης

Σταυροδοσία Ηρακλείου Σταυροδοσία Κρήτης
Αυτόνομο Δίκτυο 915 (42,34%) 1587 (42,08%)
ΔΗ.ΣΥ 288 (13,33%) 999 (26,49)
Ελεύθεροι Εκπαιδευτικοί 890 (41,18) 1062 (28,16%)
Λευκά 68 (3,15%) 123 (3,26%)

Για το ΠΥΣΠΕ Ν. Ηρακλείου εκλέγεται αιρετός ο Παπαδόπουλος Τηλέμαχος. Από το “Αυτόνομο Δίκτυο” εκλέγονται οι Γιώργος Μακράκης και Γρηγόρης Γιαμαλάκης.

Για το ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης εκλέγεται αιρετός ο Λαμπρογιαννάκης Θεόφιλος.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη “Ελεύθεροι Εκπαιδευτικοί: Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παράταξη” αναφέρει τα εξής:

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Με τη μαζική συμμετοχή στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων μας, αποδεικνύεται η ανάγκη των συναδέλφων να λειτουργήσουν ξανά τα υπηρεσιακά συμβούλια με την παρουσία των εκλεγμένων από τη βάση αντιπροσώπων. Στα δυο χρόνια λειτουργίας των υπηρεσιακών συμβουλίων μόνο με διορισμένα μέλη χάθηκαν κεκτημένα πολλών ετών. Με την ψήφο μας επαναφέρουμε και ενισχύουμε έναν θεσμό που υπάρχει εδώ και 100 περίπου χρόνια.

Οι Ελεύθεροι Εκπαιδευτικοί, η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ανεξάρτητη και ακομμάτιστη παράταξη, στην πρώτη της παρουσία σε εκλογές για υπηρεσιακά συμβούλια κατάφερε να εκλέξει αιρετό στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου και στο ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης, απέναντι σε τρεις κομματικές παρατάξεις που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να τη σταματήσουν! Όταν όμως κάτι χτίζεται σε καλά και σταθερά θεμέλια δεν μπορεί να πέσει. Οι συνάδελφοι του νομού Ηρακλείου και όλης της Κρήτης με την ψήφο τους επέλεξαν να τους εκπροσωπήσουμε στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου και στο ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια μας για άμεση και ορθή ενημέρωση τα δυο χρόνια απουσίας των αιρετών από τα υπηρεσιακά συμβούλια.

"google ad"

Ευχαριστούμε θερμά όλους για την εμπιστοσύνη σας και δεσμευόμαστε να παλέψουμε για να επανέλθει η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και η ΙΣΟΝΟΜΙΑ μέσα στα συμβούλια. Θα είμαστε, όπως κάνουμε πάντα, στο πλευρό όλων των συναδέλφων προασπίζοντας τα δικαιώματα τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ