17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ολοκληρώνεται η πράξη εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης για την περιοχή «Παρηγοριά»

Ημερομηνία:

Και η Παρηγοριά της Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας «μπαίνει στο κάδρο» των πράξεων εφαρμογής, που βαδίζουν σε τροχιά υλοποίησης, ώστε οι ιδιοκτησίες να απεμπλακούν από τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν για δεκαετίες και οι πολίτες να δύνανται πλέον να αξιοποιήσουν τις ιδιοκτησίες τους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χανίων, Νίκος Χαζιράκης: «Ακόμα μία πράξη εφαρμογής του Δήμου Χανίων μπαίνει σε τροχιά ολοκλήρωσης. Χάρη στις ενέργειες των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Δόμησης και της αναδόχων μελετητών, βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά στην απεμπλοκή της περιοχής της «Παρηγοριάς» Νέας Κυδωνίας και στη δυνατότητα: αξιοποίησης των ακινήτων από τους ιδιώτες στην περιοχή και κατασκευής πεζοδρομίων, κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, έπειτα από πολλά έτη στασιμότητας για τη συγκεκριμένη διαδικασία».

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία τριετία έχουν αντίστοιχα προχωρήσει από τον Δήμο Χανίων και αναρτηθεί οι πράξεις εφαρμογής και για τις περιοχές Παχιανά και Μόντε Βάρδια, που εκκρεμούσαν για δεκαετίες, ώστε να εξυπηρετηθούν χιλιάδες συμπολίτες μας και να αναβαθμιστεί ο δημόσιος, κοινόχρηστος χώρος.

Τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων οι Πίνακες και τα Διαγράμματα της Πράξης Εφαρμογής του Σχεδίου Πόλεως Παρηγοριάς Νέας Κυδωνίας Δ. Χανίων.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν γνώση των πινάκων αυτών και να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις έως τις 23-01-2023, στη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης-Πολεοδομία (25ης Μαρτίου 87, Σούδα) στον 1ο όροφο – Γραφείο 8 (κ. Μανωλικάκη) κατά τις ώρες 12.30-14.30.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ