Ολοταχώς για ύφεση: Γκρεμίστηκε η Wall Street – Πτώση 1.000 μονάδων του Dow Jones

Κανένα σχόλιο

Πλήγμα για τις επενδύσεις η μεγάλη ύφεση που προμηνύεται στις ΗΠΑ. Πτώση 153,30 μονάδες ο δείκτης S&P ο οποίος αποτυπώνει την γενική τάση.

Πολύ σημαντικές απώλειες κατέγραψε σήμερα το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τους επενδυτές να ανησυχούν ότι η αύξηση των επιτοκίων που ανακοίνωσε η Fed δεν θα είναι αρκετή για να τιθασεύσει τον καλπάζοντα πληθωρισμό.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 1.063,09 μονάδων (–3,12%), στις 32.997,97 μονάδες.

"Sponsored links"

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 647,16 μονάδων (–4,99%), στις 12.317,69 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 153,30 μονάδων (–3,56%), στις 4.146,87 μονάδες.

Σύμφωνα με αναλυτές τα παραπάνω δείχνουν καταρχήν ότι υπάρχει τεράστια ανησυχία για το «αύριο» και πως δεν θα είναι αναπόφευκτη η ύφεση πράγμα που σημαίνει ότι οι επενδύσεις θα… μηδενιστούν.

Με άλλα λόγια σημειώνουν οι ίδιοι αναλυτές «οι κυρώσεις στη Ρωσία θρυμάτισαν την Ευρώπη και αναμένεται να γονατίσουν τις ΗΠΑ αρκεί να δει κανείς την ισοτιμία δολαρίου με το ρούβλι και την κατακόρυφη πτώση των επιτοκίων δανεισμού της Ρωσίας για 17η κατά σειρά μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο της FED, Τζερόμ Πάουελ, θα αυξήσει τα επιτόκια μέχρι το επίπεδο όπου η ασκούμενη νομισματική πολιτική θα είναι ουδέτερη. Υπογράμμισε πάντως ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο όριο για το «ουδέτερο επιτόκιο» και ότι αν χρειαστεί η κεντρική τράπεζα μπορεί να υιοθετήσει μια περιοριστική νομισματική πολιτική.

Ο ίδιος διευκρίνισε πάντως ότι η Fed δεν εξετάζει μια αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης. «Η αύξηση των επιτοκίων δεν θα είναι ευχάριστη αλλά είναι απαραίτητη για τη σταθεροποίηση των τιμών» ξεκαθάρισε και κατέληξε λέγοντας ότι «δουλειά μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα εδραιωθεί στην οικονομία ο υψηλός πληθωρισμός», λέγοντας ότι οι υψηλές τιμές είναι δυσάρεστες για όλους και ότι η αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών είναι σημαντική για την αγορά εργασίας.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live