Ολόκληρη Ευρώπη δίνει μόλις 140 δισ. όταν μόνη η Βρετανία εξήγγειλε πρόγραμμα 173 δισ.

1 Σχόλιο

Μόνο ως «σταγόνα στον ωκεανό» μπορεί να χαρακτηριστεί το ποσό των 140 δισ. ευρώ που θα συγκεντρωθεί από την επιβολή πλαφόν στα έσοδα των παραγωγών ηλεκτρικού ρεύματος και θα ανακατανεμηθεί, σύμφωνα με το σχέδιο της Κομισιόν, στα ευάλωτα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη στιγμή που η απόλυτη πλειοψηφία των νοικοκυριών «κουρεύει» απ’ όπου μπορεί και από τα βασικά είδη ανάγκης, προκειμένου να είναι σε θέση να πληρώσει τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν γνωστοποίησε ότι το μέτρο της επιβολής πλαφόν στα έσοδα των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας θα αποφέρει στα κοινοτικά ταμεία 140 δισ. ευρώ, τα οποία στη συνέχεια θα ανακατανεμηθούν στους ευάλωτους πολίτες και στις επιχειρήσεις που έχουν «χτυπηθεί» από τις αυξήσεις στο ρεύμα.

Και φυσικά κάθε μέτρο είναι ευπρόσδεκτο απέναντι στην ενεργειακή κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, την Ευρώπη και μεγάλο μέρος του πλανήτη, όμως το ποσό που ανακοινώθηκε μετά βαΐων και κλάδων από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Ευρωκοινοβούλιο δεν φαίνεται ικανό να προσφέρει μεγάλη «ανάσα».

"Sponsored links"

Αν μπει στην ίδια «ζυγαριά» με τα μέτρα που ανακοίνωσε η Λιζ Τρας για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στις τιμές ενέργειας, τότε γίνεται ακόμα πιο εύκολα αντιληπτό.

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας ανακοίνωσε πρόσφατα «πάγωμα» των αυξήσεων για τα επόμενα δύο χρόνια στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, πακέτο μέτρων το οποίο θα κοστίσει περίπου 150 δισ. στερλίνες (περίπου 173 δισ. ευρώ).

Στόχος, όπως η ίδια είπε, είναι κανένα μέσο νοικοκυριό στη Μεγάλη Βρετανία να μην πληρώσει πάνω από 2.500 στερλίνες (2.874,55 ευρώ) τον χρόνο για κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου τα επόμενα δύο χρόνια.

Έτσι, το μόνο που μπορούν για την ώρα να κάνουν οι ευρωπαίοι πολίτες είναι να ελπίζουν ότι η δήλωση της προέδρου της Κομισιόν για «πλήρη και εις βάθος μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας» σημαίνει ότι θα δουν περαιτέρω μέτρα στήριξης και στη συνέχεια…

ieidiseis.gr

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. Nikpol145

    Στην μοναρχία ο λαός πληρώνει ένα βασιλιά, στην δημοκρατία πολλούς……..

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live