18.8 C
Chania
Thursday, December 25, 2025

Ομάδα ειδικών Ιατροδικαστών για το Γηροκομείο στα Χανιά: Τρόφιμοι έφταναν στο όριο του θανάτου και η διοίκηση δεν φρόντιζε για τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο

Ημερομηνία:

Στη δικογραφία υπάρχει αναφορά των αστυνομικών, σύμφωνα με την οποία στη δομή φιλοξενούνταν μεγαλύτερος αριθμός ηλικιωμένων από εκείνον που αντιστοιχεί στη χωρητικότητα του γηροκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, από ομάδα ειδικών Καθηγητών – Ιατροδικαστών έχουν εκδοθεί πραγματογνωμοσύνες για τις συνθήκες θανάτου ηλικιωμένων.

Αυτό που έχει διαπιστωθεί -εκτός από τον υποσιτισμό- είναι ότι τρόφιμοι έφταναν στα όρια του θανάτου -με 15 αιματοκρίτη- και η διοίκηση της ιδιωτικής δομής, δεν έκανε το αυτονόητο, να φροντίσει δηλαδή για τη μεταφορά τους στο Νοσοκομείο.

δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη που ήταν η πρώτη που έκανε τις σχετικές καταγγελίες μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Συνδέσεις». Όπως είπε:

“Mε βάση τους ισχυρισμούς των οικογενειών που εκπροσωπώ παρόμοιες πράξεις τελούνταν από την έναρξη λειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας το 2009 οπότε και είχε υποβληθεί η πρώτη έγκληση. Υπήρξαν κι άλλες εγκλήσεις στο μεσοδιάστημα οι οποίες δεν αξιολογήθηκαν. Κάποια τέθηκε στο αρχείο, κάποια άλλη δεν κρίθηκε ούτε καν με πράξη θέσης στο αρχείο και φέρεται να υπήρχαν και πολυάριθμες καταγγελίες προς τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας οι οποίες επίσης δεν αξιολογήθηκαν”

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπάνιο έγχρωμο βίντεο – ντοκουμέντο με τον Κισαμίτη σπουδαίο βιολιστή Νικόλαο Χάρχαλη

Ο Νικόλαος Χάρχαλης (πραγματικό όνομα Νικόλαος Χαρχαλάκης) (1884-1974) γεννήθηκε...

Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ 3.000 “ιδιοκτήτες” για επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ

Στο πλαίσιο των διασταυρώσεων, που πραγματοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή...

Η σοκολάτα μπορεί να εξαφανιστεί μέχρι το 2050 – Υπάρχει υποκατάστατο;

Η σοκολάτα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα «κλιματικό βαρόμετρο», καθώς τα ακραία καιρικά...