24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Ομιλία για τον Εκρηκτικό Ήλιο από την βραβευμένη από την NASA Χανιώτισσα Αστροφυσικό Δρ.Όλγα Μαλανδράκη

Ημερομηνία:

Ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης και η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνουν ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, το Σάββατο 17/2/2024 στις 19:00 από την διακεκριμένη Χανιώτισσα αστροφυσικό του Αστεροσκοπείου Αθηνών Δρ. Όλγα Μαλανδράκη.

Το θέμα θα είναι “Ο εκρηκτικός μας Ήλιος και οι επιπτώσεις του: “Διαστημικός Καιρός” .

Θα αναφερθεί επίσης για τα Parker Solar Probe και το Solar Orbiter δύο νέα διαστημικά σκάφη χάρη στα οποία η ανθρωπότητα “ακουμπάει” τον ήλιο. Θα γίνει παρουσίαση βίντεο για την αποστολή Cassini – Huygens στον Τιτάνα, και φυσικά θα αναφερθούμε για την βράβευση της από την NASA.

Η δρ. Όλγα Μαλανδράκη, Χανιώτισσα ερευνήτρια Φυσικής Διαστήματος, ειδικός στον διαστημικό καιρό, επικεφαλής της Επιχειρησιακής Μονάδας Διαστημικού Καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), που προμηθεύει μοναδικές σε διεθνές επίπεδο προβλέψεις Διαστημικού Καιρού.

Τι είναι η πρόβλεψη διαστημικού καιρού;

“O ήλιος μας είναι ένα αστέρι που θυμώνει και ηρεμεί κάθε περίπου 11 χρόνια. Κάνει ισχυρές καταιγίδες, όπως ηλιακές εκλάμψεις. Επίσης, δισεκατομμύρια τόνων θερμού υλικού εκτοξεύονται στο διάστημα και όταν κατευθύνονται προς τη Γη μας, προσπίπτουν στο μαγνητικό μας πεδίο, το τραντάζουν, το διαταράσσουν και προκαλούν μια γεωμαγνητική καταιγίδα”

Θα ακολουθήσει η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου. Οι τυχεροί που θα τύχουν το φλουρί θα κερδίσουν βιβλίο αστρονομίας.

Συνδιοργάνωση: Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης και Περιφέρεια Κρήτης

Είσοδος Ελεύθερη

Διαβάστε επίσης: Κάθε πότε «θυμώνει» ο ήλιος; Η Όλγα Μαλανδράκη, που μόλις βραβεύθηκε από τη NASA, εξηγεί

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ