Ομπάμα: Ο ελληνικός λαός θυσιάστηκε για να σωθούν οι Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες

Κανένα σχόλιο

H επιλογή της Γερμανίας και της Γαλλίας να επιβάλουν 10 χρόνια σκληρή λιτότητα στην Ελλάδα, αυτό που η Άντζελα Μέρκελ ονόμασε “το πικρό αλλά αναγκαιο φάρμακο”, «ισοδυναμούσε με τη διάσωση των δικών τους τραπεζών και βιομηχανιών και ίσως ανησυχούσαν ότι μια τέτοια παραδοχή θα έστρεφε την προσοχή των ψηφοφόρων από τις αποτυχίες διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων, στις αποτυχίες εκείνων των Γερμανών ή Γάλλων αξιωματούχων που είναι επιφορτισμένοι με την εποπτεία των πρακτικών τραπεζικού δανεισμού» γράφει ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε νέο βιβλίο με τα απομνημονεύματά του που κυκλοφόρησε την Τρίτη.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ο Ομπάμα, στα απομνημονεύματά του «Γη της Επαγγελίας», που κυκλοφόρησαν την Τρίτη, γράφει: «Παρατήρησα πως σπάνια ανέφεραν ότι οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες ήταν από τους μεγαλύτερους δανειστές της Ελλάδας ή ότι μεγάλο μέρος του χρέους των Ελλήνων είχε συσσωρευτεί αγοράζοντας γερμανικές και γαλλικές εξαγωγές – δεδομένα που θα μπορούσαν να έχουν καταστήσει σαφές στους ψηφοφόρους τους γιατί διασώζουν τους Έλληνες».

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η σελίδα της ομογένειας, pappaspost.com, μεγάλο μέρος του κεφαλαίου 24 του βιβλίου του αναφέρεται στην ελληνική κρίση χρέους που ξεκίνησε το 2010 και προκάλεσε ακόμα έναν παγκόσμιο πανικό ως συνέχεια της παγκόσμιας κρίσης του 2008. Σε αυτό, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τα εμπόδια που έβρισκε στην προσπάθεια να πείσει τους ευρωπαίους ηγέτες να στραφούν σε αναπτυξιακά πακέτα, με Γερμανία και Γαλλία να προκρίνουν τη λογική της σκληρής λιτότητας απέναντι στην Ελλάδα.«Η πεισματική επιμονή στη λιτότητα, παρά όλα τα αντίθετα στοιχεία ήταν απογοητευτική» γράφει ο Ομπάμα.

"Sponsored links"

«Παρατήρησα πως σπάνια ανέφεραν ότι οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες ήταν από τους μεγαλύτερους δανειστές της Ελλάδας ή ότι μεγάλο μέρος του χρέους των Ελλήνων είχε συσσωρευτεί αγοράζοντας γερμανικές και γαλλικές εξαγωγές – δεδομένα που θα μπορούσαν να έχουν καταστήσει σαφές στους ψηφοφόρους τους γιατί διασώζουν τους Έλληνες» αναφέρει επίσης ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Ωστόσο δεν κάνει επίθεση στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Νίκολας Σαρκοζί, εξηγώντας ότι κατανοούσε τη λογική πίσω από αυτήν την απόφαση.Η πολιτική στην Ελλάδα «ισοδυναμούσε με τη διάσωση των δικών τους τραπεζών και βιομηχανιών και ίσως ανησυχούσαν ότι μια τέτοια παραδοχή θα έστρεφε την προσοχή των ψηφοφόρων από τις αποτυχίες διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων, στις αποτυχίες εκείνων των Γερμανών ή Γάλλων αξιωματούχων που είναι επιφορτισμένοι με την εποπτεία των πρακτικών τραπεζικού δανεισμού».

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις