Ομόφωνα έγινε αποδεκτό από το περιφερειακό συμβούλιο το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης» για το πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Ομόφωνα αποδέχτηκε το περιφερειακό συμβούλιο το ψήφισμα που έφεραν στη συνεδρίασή του, την Τρίτη 6 Αυγούστου, οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης», για το πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου στα Χανιά.

Το ψήφισμα στηρίζει τις διεκδικήσεις των φορέων του εργατικού- λαϊκού κινήματος  των Χανίων για την παραχώρηση, χωρίς ανταλλάγματα,  στον  δήμο Χανίων  του συνόλου του πρώην στρατοπέδου Μαρκοπούλου, ώστε οι χώροι του να αποδοθούν στον λαό της περιοχής, για ελεύθερη και δωρεάν χρήση ως χώροι πράσινου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμούκαι για κάλυψη αναγκών σχολικής στέγης.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτη» στο ψήφισμά της σημειώνει πως χρειάζεται αξιοποίηση όλου του χώρου του στρατοπέδου, με κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα του, με επαρκή και πλήρη χρηματοδότηση αποκλειστικά από κρατικούς πόρους, χωρίς καμιά εμπορευματική λειτουργία και χωρίς ανταποδοτικότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.

"Sponsored links"

Ο Αλέκος Μαρινάκης, επικεφαλής της  «Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης»,αναφέρθηκε στο μεγάλο όφελος που θα προκύψει για τον λαό των Χανίων από την αξιοποίηση – ανάπλαση  του συνόλου του πρώην στρατοπέδου. Η ανάγκη για ανέγερση Στρατιωτικών Οικημάτων που θα φιλοξενούν τους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους  είναι αδιαμφισβήτητη, όμως υπάρχουν πολλοί άλλοι χώροι στην ευρύτερη περιοχή που μπορούν να εξυπηρετήσουν αυτές τις εγκαταστάσεις.

Είναι ο λαϊκός παράγοντας, όπως ανέφερεο Αλέκος Μαρινάκης,  που διεκδικεί από την κυβέρνηση ο συγκεκριμένος χώρος να αποδοθεί για τις λαϊκές ανάγκες. Όπως ο λαός των Χανίων πριν 50 χρόνια τον παραχώρησε δωρεάν για τη λειτουργία του στρατοπέδου, έτσι τώρα διεκδικεί να του επιστραφεί, χωρίς  ανταλλάγματα. Καμιά επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων, μέσα από τα ανταποδοτικά για πληρωμή ενοικίων από τον δήμο για το πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου, δε μπορεί  να γίνει αποδεκτή. Και μάλιστα όταν ο τόπος των Χανίων είναι ήδη πολλαπλά επιβαρυμένος από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τις υποδομές και έχει μετατραπεί σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων.

Το ψήφισμα που αποδέχτηκε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει ως εξής:

«Το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης ζητά από την Κυβέρνησητην παραχώρηση, χωρίς ανταλλάγματα,  στον  δήμο Χανίων  του συνόλου του πρώην στρατοπέδου Μαρκοπούλου, ώστε οι χώροι του να αποδοθούν στον λαό της περιοχής ως χώροι πράσινου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού και για κάλυψη αναγκών σχολικής στέγης,  με διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των χώρων, με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στον λαό.».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live